Denizin Ortasında 20 Saat Kurtarılmayı Bekledi - Son Dakika
Dünya

Denizin Ortasında 20 Saat Kurtarılmayı Bekledi

Denizin Ortasında 20 Saat Kurtarılmayı Bekledi

ABD'nin Nevada eyaletinin Reno kentinde yaşayan William Durden (61), sabah saatlerinde Meksika Körfezi'nde tek başına tekneyle bir geziye çıktı.

03.06.2016 12:19

ABD'nin Nevada eyaletinin Reno kentinde yaşayan William Durden (61), sabah saatlerinde Meksika Körfezi'nde tek başına tekneyle bir geziye çıktı.

Tekneden denize düşen ve üzerinde can yeleği de olmayan Durden, suda saatlerce sürüklendi ve gözden kayboldu.

EŞİ HABER ALAMAYINCA...

Durden'ın, tekneyi otomatik pilota aldıktan sonra kıç kısmına gittiği ve burada dengesini kaybederek düştüğü belirtildi.

Yirmi saat boyunca kurtarılmayı bekleyen Durden'dan uzun süre haber alamayan eşi Lisa, sahil güvenliği arayarak eşinin denizde kaybolduğunu bildirdi ve arama çalışmalarına başlandı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü sabah saatlerinde denize açılan Durden, sahil güvenlik ekibinin helikopterle yaptığı arama çalışmaları sonucunda Perşembe günü sabaha karşı saat 01.10 dolaylarında kıyı şeridine 29 kilometre uzaklıktaki bir noktada bulundu.

Helikopterden atlayan bir sahil güvenlik görevlisinin yardımıyla denizden çıkarılan Durden'ı görenler çok şaşırdı. Çünkü ABD'li adam bütün bir gün, can yeleksiz bir şekilde, tek başına denizde kalmasına rağmen oldukça iyi görünüyordu.

"YİNE BALIK TUTMAYA GİDECEĞİM"

Durden'ın helikopterle kurtarılma anı, ABD Sahil Güvenlik biriminin resmi Twitter sayfasında paylaşıldı ve kısa sürede büyük ilgi gördü.

Amerikan televizyon kanalı WFTS-TV'ye konuşan Durden, "Eskiden donanmada pilotluk yaparken, böyle bir durumda nasıl hayatta kalınacağına dair pek çok eğitim aldım. Bu olaydan sonra Florida sularından korkacak değilim, yine balık tutmaya gideceğim, fakat tek başıma asla!" dedi.

İŞTE DURDEN'IN KURTARILMA ANLARI

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Denizin Ortasında 20 Saat Kurtarılmayı Bekledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement