Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Bir Grup, İngiliz Üssünde Polisle Çatıştı - Son Dakika
Dünya

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Bir Grup, İngiliz Üssünde Polisle Çatıştı

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Bir Grup, İngiliz Üssünde Polisle Çatıştı

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Ağrotur Üssü'nde, bir grup Rum göstericiyle İngiliz Üslerinde görevli polis arasında dün gece yaşanan olaylar sonucu, 3 polis ile bir gazetecinin yaralandığı bildirildi.

03.01.2012 17:33

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Ağrotur Üssü'nde, bir grup Rum göstericiyle İngiliz Üslerinde görevli polis arasında dün gece yaşanan olaylar sonucu, 3 polis ile bir gazetecinin yaralandığı, 2 göstericinin de tutuklandığı bildirildi.

Akşam üzeri Limasol'daki Tsirion Stadı'nda başlayan ve Rum kesiminde yeni kurulan 'Ulusal Anti-Sömürge Platformu' konvoyunun, protesto gösterisi için bu noktadan Üsse doğru yürüyüşe geçti. Platformun amacının yasadışı diye nitelenen Üslerin adadaki varlığını protesto etmek olduğunu yazan Güney Kıbrıs Rum Kesiminde yayın yapan gazeteler, protesto gösterisinin barışçı bir şekilde başlamasına rağmen yol üzerinde küçük olaylar çıktığını, bunların da daha sonra ciddi olaylara dönüştüğünü belirtti.

Olaylarda, 80 kadar göstericinin İngiliz Üssü polislerine taş, sopa ve önlerinde ne bulurlarsa fırlattıklarını kaydeden Rum gazeteleri, devamla, yeni kurulan örgütün internet sitesinde yer alan açıklamaya yer verdi. Buna göre, protesto gösterisinin İngiltere Dışişleri Bakanının; Kıbrıs'taki İngiliz Üsleri konusunda kısa zaman önce yaptığı açıklamalara yanıt niteliğinde olduğunu, platformun, bakanın açıklamalarını "kışkırtıcı" olarak nitelediğini ekledi.

Haberi "Ağrotur Üssünde Ciddi Olaylar" başlığıyla yayımlayan Güney Kıbrıs Rum Kesiminde yayın yapan Simerini ise, Üslerin durumuyla ilgili olarak gerçekleştirilen barışçıl prostesto gösterisinin; savaşa dönüştüğünü yazdı. Göstericilerin konvoyunda yaklaşık 150 kişi bulunduğunu yazan gazete, polis eşliğinde Üsse giden göstericilerin Üssün girişinde Üs polisleri tarafından teslim alındıklarını ve gösteriyi yapacakları yere doğru yola çıktıklarını belirtti. Göstericilerin araçlarını park ettiklerini ve protesto alanına gitmek amacıyla Üs topraklarında yürümeye başladıklarını belirten gazete, Üs polislerinin göstericilere daha fazla ilerleyemeyecekleri uyarısında bulunmasının ve göstericilerin de bunu kabul etmemesinin akabinde; olayların başladığını kaydetti. Polislerin göstericilerin üzerine yürümesine karşılık, göstericilerin de buna maytapla karşılık verdiğini yazan gazete, bunun akabinde Üs polisine ait eğitimli köpeklerin de olaya dahil olduklarını belirtti. Üs polisinin cop, göstericilerin de bayrak direkleri ve sopalar kullandıklarını kaydeden gazete, olayların yatışması için yaklaşık bir buçuk saatlik bir zamana ihtiyaç duyulduğunu ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Bir Grup, İngiliz Üssünde Polisle Çatıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement