Trump'ın Kabinesinde Atatürkçü Dışişleri Bakanı - Son Dakika
Dünya

Trump'ın Kabinesinde Atatürkçü Dışişleri Bakanı

ABD'nin yeni başkanı Trump'ın kabinesini nasıl şekillendireceği merak konusu. Atatürk'e hayranlığıyla tanınan Newt Gingrich'in adı Dışişleri Bakanlığı için geçiyor.

10.11.2016 07:34  Güncelleme: 09:27

ABD merkezli NBC News, ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ın kabinesinde öne çıkabilecek isimleri ele aldı. Buna göre eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani'nin adı Adalet Bakanlığı, Atatürk'e hayranlığıyla tanınan Newt Gingrich'inki de Dışişleri Bakanlığı için geçiyor. "Politico.com" haber sitesine göre ise Gingrich'in rakibi ABD'li Senatör Bob Corker olabilir.

ATATÜRK HAYRANI

Temsilciler Meclisi başkanı olarak da hizmet vermiş olan Gingrich, Atatürk'ün doğumunun 125. yılında yaptığı açıklamalarda Mustafa Kemal hayranı olduğunu, onu kendisine örnek aldığını ifade etmişti.

ABD merkezli "The New Yorker" dergisi, Gingrich'in Atatürk hayranlığını derlediği yazısında, Ulu Önder'den, "Sadece hükümeti değil, halkı da modernize etti" sözleriyle bahsederken, yeni neslin mimarı savaş kahramanı ifadelerini kullandı.

PETROL MİLYARDERİNE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

Trump'ın İçişleri Bakanı olarak düşündüğü ismin de petrol ürünleri şirketi Lucas Oil kurucularından Forrest Lucas olduğu iddia ediliyor.

Hazine Bakanlığı içinse ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'dan 40 milyon dolarlık servet toplayan Steven Mnuchin'in adı geçiyor.

Savunma Bakanılığı içinse senatör Jeff Sessions'ın düşünüldüğü iddia ediliyor. (Kaynak: Milliyet)

Trump\'ın Kabinesinde Atatürkçü Dışişleri Bakanı

Son Dakika Dünya Trump'ın Kabinesinde Atatürkçü Dışişleri Bakanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement