Washıngton: İran'ın Nükleer Programı - Son Dakika
Dünya

Washıngton: İran'ın Nükleer Programı

Fransa İçişleri Bakanı ve Muhtemel Cumhurbaşkanı Adayı Nicolas Sarkozy, İran'ın Nükleer Krizini Çözmek İçin Tüm Seçeneklerin Açık Olması Gerektiğini Söyledi.

13.09.2006 06:00

Fransa İçişleri Bakanı ve muhtemel Cumhurbaşkanı adayı Nicolas Sarkozy, İran'ın nükleer krizini çözmek için tüm seçeneklerin açık olması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı George W. Bush ile görüşmesinin ardından dün katıldığı bir konferansta konuşan Fransa İçişleri Bakanı ve muhtemel Cumhurbaşkanı adayı Nicolas Sarkozy, nükleer programından dolayı İran'a karşı tüm seçeneklerin açık olması gerektiğini söyledi.

Fransız hükümetinin 2 numaralı ismi Sarkozy, "İran meselesini çözmek için büyük kararlılık ve birlik içinde olmalıyız. Diplomasi bizim asıl silahımız olmalı, ama bence bütün seçenekler açık bırakılmalı" dedi.

Sarkozy, "Böyle bir rejimin nükleer silah gibi tahrip edici bir silaha sahip olma ihtimali korku vericidir. Bu, bölgede ölümcül silah yarışına yol açar. İsrail'in varlığı için kalıcı bir tehdit olur. Tarih saldırganlık ve fundamentalizm karşısında kayıtsız kalmanın sonuçlarını göstermiştir" dedi.

ABD ziyaretini sürdüren Sarkozy, Başkan Bush da dahil çok sayıda üst düzey Amerikalı yetkili ile bir araya geldi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Washıngton: İran'ın Nükleer Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement