Emeklilerden Başbakana Mektup - Son Dakika
Ekonomi

Emeklilerden Başbakana Mektup

Emeklilerden Başbakana Mektup

Türkiye Emekliler Derneği, Başbakana bir mektup göndererek, memur, işçi ve Bağ-Kur emekli aylıkları arasında oluşan farkın giderilmesini istedi.

10.12.2013 09:54  Güncelleme: 10:07

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek, emekli aylığı hesaplama yöntemlerinin farklılığı nedeniyle memur, işçi ve Bağ-Kur emekli aylıkları arasında oluşan farkın giderilmesini istedi. Dernek, Ocak'ta memur emeklilerine 140 TL zam yapılacağını, ancak işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zammın 30 TL'de kalacağına dikkat çekerek, memurlara yapılacak oranın diğer emeklilere de yansıtılmasını istedi.

TÜED Başkanı Kazım Ergün ve Başkan Yardımcısı Gazi Aykırı'nın imzası ile Başbakan Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e gönderilen mektupta, Ocak'ta memur emeklilerine verilecek zammın, aynı oranda işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de verilerek maaşlar arasındaki uçurumun az da olsa giderilmesi talep edildi.

-AYLIKLARDA MEMUR, İŞÇİYİ İKİYE KATLIYOR-

Mektupta gelir ve aylıklar arasındaki eşitsizliklere dikkat çekilerek, 2013 Temmuz ayı itibariyle alt sınır memur emekli aylığının bin 162 TL, işçi emekli aylığının 640 TL, Bağ-Kur emekli aylığının ise 580 TL olduğuna dikkat çekilerek, emekli aylığı hesaplama yöntemlerinde norm ve standart birliği sağlanamadığından, aynı statüde olmalarına rağmen emekli aylıklarındaki eşitsizliklerin büyüdüğü belirtildi. Mektupta, özellikle 2008 sonrasında 4/A ve 4/B sigortalısı olarak emekli olanların aylıklarında düşmeler yaşandığına vurgu yapıldı.

-MEMURA TOPLU SÖZLEŞME, İŞÇİYE 6 AYLIK TÜFE-

2014 yılında memurlara ve memur emeklilerine yapılacak zamların, 2014 yılı kamu çalışanları toplu sözleşmesi kapsamında belirlendiğinin ifade edildiği mektupta, buna göre 2014 yılında seyyanen 175 TL artışın memur emeklilerine yansımasının ortalama 140 TL olacağı, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak artışın ise 6 aylık TÜFE'ye göre belirlenecek olması nedeniyle bu oranın yüzde 3 olması bekleniyor. Bu durum karşısında, memur emeklisi ortalama 140 TL alırken, işçi ve Bağ-Kur emeklileri ortalama 30 TL zam alacak.

Dernek, yazdıkları mektupla emekliler arasında eşitliğin sağlanması için 2014 yılında memur emeklilerine verilen zammın, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de aynı şekilde yansıtılmasını talep etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Emeklilerden Başbakana Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement