İş Dünyası Erken Seçim Kararını Olumlu Karşıladı - Son Dakika
Ekonomi

İş Dünyası Erken Seçim Kararını Olumlu Karşıladı

Adana'da iş dünyası, 24 Haziran'da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi kararını olumlu karşıladı.

20.04.2018 10:55

Adana'da iş dünyası, 24 Haziran'da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi kararını olumlu karşıladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Başkanı Burhan Kavak, yaptığı yazılı açıklamada, milletin yaklaşık bir yıl önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni onayladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 24 Haziran olarak açıkladığı erken seçim takvimine, olumlu baktıklarını ifade eden Kavak, şunları kaydetti:

"Erken seçim kararı, beklediğimiz hamlenin daha etkin ve hızlı yapılabilmesini sağlayacak. Bu süreçte Türkiye'nin istikrarlı, güçlü, hazırlıklarını erkenden tamamlamış bir hükümete ihtiyacı var. Seçimi bir an önce geride bırakıp 2023 hedeflerimize odaklanmamız gerekiyor. Son yıllarda elde edilen büyümenin daha fazlasına ihtiyacımız var. Ülkemiz daha fazla yatırım, gençlerimiz daha fazla iş imkanı, çocuklarımız daha güçlü ve daha yaşanabilir bir Türkiye devralmak istiyor. Kararın hayırlı olmasını diliyorum."

2023 hedefleri

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, 24 Haziran'da yapılması planlanan erken seçimin, Türkiye'nin geleceği açısından, belirsizliklerin ortadan kalkması, istikrarın korunması, yatırım ve istihdamın önünün açılmasına katkı sunacağını belirtti.

Kutluca, "siyasi manevradan" çok, bu seçimin Türkiye'nin dış güçlere karşı milli duruşu sergileyeceğine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Türk ekonomisi daha da güçlenerek, 2023 hedeflerine ulaşacaktır. Belirsizlik iş dünyasını rahatsız ediyor. Seçimin demokratik gelişime katkısı olacaktır. Ayrıca, başkanlık sisteminin oturmasına ve güçlü bir Türkiye için dönüm noktası olacağına inandığım seçimin, milletimizin ekonomik ve sosyal anlamda önünün kesilmeye çalışıldığı bir zamanda yapılmasını olumlu karşılıyor, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İş Dünyası Erken Seçim Kararını Olumlu Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement