Kaçak Tep Telefonuna Karşı Ortak Mücadele - Son Dakika
Ekonomi

Kaçak Tep Telefonuna Karşı Ortak Mücadele

Kaçak Tep Telefonuna Karşı Ortak Mücadele

Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, Cep Telefonlarında Kaçak Kullanımı Önlemeyi Amaçlayan Yasa Çıktığında 18 Milyon Kayıtlı Telefon Bulunduğunu, Bugün İse Bu Sayının 100 Milyona Ulaştığını Söyledi.

26.07.2008 02:22

AVEA Genel Müdürü Cüneyt Türktan, cep telefonlarında kaçak kullanımı önlemeyi amaçlayan yasa çıktığında 18 milyon kayıtlı telefon bulunduğunu, bugün ise bu sayının 100 milyona ulaştığını söyledi.

Mobil Telekomünikasyon Sektöründe Kayıt Dışılık Ve Yansımaları konulu panelde konuşan Türktan, bu sürede 6.5 milyon telefon hattının görüşmeye kapatıldığını, hırsızlık, gasp gibi suçların da yüzde 90 azaldığını belirterek, "Yurtdışından gelen yolcuların beraberinde getirdiği 100 bin cihaz yetkili Avea bayileri tarafından kayıt altına alındı" dedi. Türktan, halen cep telefonlarının yüzde 90’ının ithal ürünler olduğunu, cep telefonu cihazlarında ortalama kullanım süresinin iki yıl olduğunu kaydederek, "Artık cep telefonunda yerli üretim tüketmek zorundayız" diye konuştu. Panelde bir konuşma yapan Vodafone Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alp Sevindik, yapılan hesaplamalara göre 2008 ve 2009 da cep telefonu abone sayısındaki artış hızının düşeceğini gösterdiğini belirterek, "Türkiye’de kayıt dışı mobil telefon cihazlarının yüzde 50’den yüzde 15’lere düşmesi memnuniyet verici. Kaçak cihaz satışının engellenmesi için tüm operatörlerin daha fazla çaba harcaması gerekiyor" dedi. Sevindik, toplu cihaz girişlerinin önlenmesi için pasaport ve telefon hattı sahibi kişinin aynı olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kaçak Tep Telefonuna Karşı Ortak Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement