Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika
Ekonomi

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Mısır\'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

TÜMSİAD Genel Başkanı Sert: "Mısır'daki katliamlar kabul edilemez. Ordunun yaptığı bu katliamlar demokrasi arzusunu bastıramayacaktır. Mısır, hak ettiği demokratik rejime er ya da geç kavuşacaktır"

16.08.2013 12:39

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Mısır'daki katliamların kabul edilemez olduğunu belirterek, ordunun yaptığı bu katliamların demokrasi arzusunu bastıramayacağını, Mısır'ın hak ettiği demokratik rejime er ya da geç kavuşacağını belirtti.

Mısır'da yaşananlarla ilgili yazılı açıklama yapan Sert, Mısır'daki katliamların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak,  "Ordunun yaptığı bu katliamlar demokrasi arzusunu bastıramayacaktır. Mısır, hak ettiği demokratik rejime er ya da geç kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Mısır'da meydana gelen, bazı kaynaklara göre 600, bazı kaynaklara göre ise 3 bin ölünün ve binlerce yaralının olduğu ordu katliamını eleştiren Sert, şunları kaydetti:

"Tamamen demokrasi arzusuyla sokaklarda ve meydanlarda bulunan, demokratik haklarını arayan, üstelik şiddete bulaşmamış kitlelere ateş açılması, planlı şekilde yangın çıkarılarak katliam yapılması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Mısır'da meşru Cumhurbaşkanını ve yönetimi görevden alarak darbe yapan, demokrasi arzularını haykıran milyonlara kitlesel şiddet uygulayan Mısır ordusunu kınıyoruz, lanetliyoruz, akıl, izan ve vicdana davet ediyoruz."

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal ise Mısır rejimini kendi halkına yaptığı katliamlardan dolayı şiddetle kınadığını dile getirdi.

Yaşanan bu katliamları "çağdaş firavunluk" olarak nitelendiren Topal'ın açıklamada şu ifadelerine de yer verildi:

"Tarih kendi halklarına karşı silah kuşanan zalimleri hiçbir zaman affetmemiştir, bundan sonra da affetmeyecektir. Elbet bir Musa bu katliamın hesabını soracaktır. Haftalardır silahsız ve barışçıl bir eylem gerçekleştiren masum insanların üzerine kurşun yağdırmak hiçbir değer ile açıklanamaz. Yapılan bu menfur ve alçakça saldırılar sadece gözüdönmüşlük ve korku sarhoşluğu ile açıklanabilir. Uluslararası toplumun özellikle de BM ve AB'nin bir an evvel vahşete dur demelerini ve bu vahşeti sona erdirecek adımları atmalarını bekliyoruz. Mısır'da canları pahasına Firavun rejimine direnen kardeşlerimizi selamlıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement