Samsung'dan Rekor Kâr! - Son Dakika
Ekonomi

Samsung'dan Rekor Kâr!

Samsung\'dan Rekor Kâr!

Samsung yeni ürünleri ile başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

27.07.2017 17:10

Samsung yeni ürünleri ile başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Bu yıl çıkardığı Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ile büyük bir başarı yakalayan Samsung, son çeyrekte elde ettiği temiz kazanç ile adından yine söz ettirdi.

iSamsung rekor bir kâr oranına imza attı!

Samsung ikinci çeyrekte elde ettiği kazan ve kâr oranlarını kamuoyu ile paylaştı. Geçtiğimiz dönem tam olarak 12.7 milyar dolarlık işletme karı elde ettiğini belirten teknoloji devi, elde ettiği bu kazancın 9.7 milyar dolarının kâr olduğunu beyan etti.

54 milyar dolarlık gelirin yüzde 18"nin net kazanç olduğunun altını çizen Samsung, bu artışı son zamanlarda diğer telefon üreticilerinden oldukça fazla talep gören OLED ekran panelleri sayesinde son on yıl içerisinde büyük bir sıçrama gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Sunuculardan IoT bağlantılı cihazlara kadar her şey için gerekleri olan DRAM ve NAND hafıza yongaları talebininden 15.8 milyar dolarlık satış gelirinin, 7.2 milyarını işletme geliri olarak yansıdığını belirten dev firma, bu karın yüzde 60"nı kapsadığını belirtti.

Samsung'dan Rekor Kâr!

Mobil tarafta da yüksek gelirler elde eden Samsung, geçen sene piyasaya sürdüğü Galaxy S7 ve S7 Edge"lerden elde gelirden yüzde 15 daha fazla kazanç sağladığı Galaxy S8 ve S8+ ile adeta ortalığın tozunu arttırdı.

Değişen tasarım anlayışı ve çerçevesiz ekran teknolojisiyle kullanıcıları kendine hayran bırakan dev üretici, başarılı satış politikasını da işin işine katarak, oldukça başarılı bir sonuca imza attığını görmekteyiz.

İkinci kez Apple"ın satış rakamlarını geride bırakan Güney Koreli firma, bu başarısını çıkartacağı Note 8 ve yeni Galaxy serisi ile bu rakamların daha üstüne çıkmayı planlıyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi Samsung'dan Rekor Kâr! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement