Terör devletine karşı büyük mücadele! Moody's, Suriye'ye operasyon öncesi Türkiye'nin kredi notunu düşürdü - Son Dakika
Ekonomi

Terör devletine karşı büyük mücadele! Moody's, Suriye'ye operasyon öncesi Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Suriye'ye 5. harekat öncesi Batı'dan Türkiye'ye karşı ekonomik hamle geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 yıl önce "Puanlamalarınızın kıymet-i harbiyesi yok" dediği uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B2"den "B3"e düşürdü. Büyüme artarken böyle bir adımın atılması manidar bulundu.

13.08.2022 01:15  Güncelleme: 11:34

Türkiye, terör koridorunu tamamen imha etmek için Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri hazırlıklarına hız vermişti. Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin takvim dışı değerlendirmeye gitti. Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B2"den "B3"e düşürüldüğü, kredi notu görünümünün "negatif"ten "durağan"a çevrildiği bildirildi.

ENERJİ FİYATLARINDA BASKI OLDUĞU VURGULANDI

Açıklamada, Türkiye'nin dış pozisyonunun özellikle artan enerji fiyatlarının bir sonucu olarak beklenenden daha fazla baskı altında olduğu aktarıldı.

BU YIL YÜZDE 4,5 BÜYÜME BEKLENİYOR

Küresel ortamın daha zorlu hale geldiği belirtilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 4,5 ve gelecek yıl yüzde 2 büyümesinin beklendiği kaydedildi.

Moody's, mayıs ayında yayımladığı tahminlerde, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,5 ve gelecek yıl yüzde 4 büyüyeceğini öngörmüştü. Daha önce takviminde Türkiye için değerlendirme tarihi 27 Mayıs olarak belirtilen Moody's, bu tarihte ülkenin kredi notuna ilişkin güncelleme yapmamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ: KIYMETİ YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yıl önce yaptığı bir konuşmada kredi derecelendirme kuruluşlarını eleştirmişti. Erdoğan, not indirimi hakkında "Puanlamalarınızın kıymet-i harbiyesi yok." demişti.

Terör devletine karşı büyük mücadele! Moody\'s, Suriye\'ye operasyon öncesi Türkiye\'nin kredi notunu düşürdü
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Terör devletine karşı büyük mücadele! Moody's, Suriye'ye operasyon öncesi Türkiye'nin kredi notunu düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • İsimsiz : Bazıları islerine gelmedigi için dış güçler söylemiyle dalga geçiyor...ama işte goruyorsunuz o dış güçlerin maşalarından biri de bu kredi derecelendirme kuruluşu... 0 0 Yanıtla

Advertisement