Yarın Türkiye İçin Çok Kritik - Son Dakika
Ekonomi

Yarın Türkiye İçin Çok Kritik

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's yarın Türkiye'nin notunu açıklayacak. Ekonomistlerin beklentileri farklı yönlerde.

20.11.2014 17:17  Güncelleme: 17:38

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un yarın Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesini açıklayacak. Ekonomistler farklı görüşlere sahip. Türkiyenin Negatif olan kredi notu görünümünün durağana çevrilebileceğini bekleyenlerin yanı sıra notun değişmeyeceğini düşünenler de var.

NOT DEĞİŞMEYECEK

İş Yatırım Ekonomisti Muammer Kömürcüoğlu, S&P'nin cuma günü gerçekleştireceği olağan değerlendirmesinde Türkiye'nin kredi notunda bir değişiklik yapmayacağını düşündüklerini söyledi. S&P'nin 7 Şubat'ta Türkiye ekonomisindeki sert iniş ve politik belirsizlikler nedeniyle kredi görünümünü durağandan negatife çektiğini anımsatan Kömürcüoğlu, "Ekonomide sert bir inişin gerçekleşmemesine ek olarak cumhurbaşkanlığı seçimi ardından politik belirsizliğin kayda değer ölçüde azalması dikkate alındığında not görünümünün durağana çekilmesi ihtimal dahilinde. Öte yandan petrol fiyatlarındaki gerilemenin cari açık üzerindeki olumlu etkisinin de altı çizilebilir" dedi.

PİYASALAR FAZLA ETKİLENMEZ

S&P'nin notunun yatırım yapılabilir seviyenin altında olması nedeniyle, olası bir görünüm artışına piyasaların olumlu tepki vermesi muhtemel olsa da bu durumun kısa soluklu olabileceğini aktaran Kömürcüoğlu, Türkiye piyasalarının uluslararası piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak hareket etmeye devam edeceğini düşündüklerini dile getirdi.

NOTUN DURAĞANA ÇEVRİLMESİ OLASILIĞI

Finansinvest Ekonomisti Burak Kanlı ise Türkiye'nin esnek ve dinamik büyüme yapısı ve mali disiplini ile aslında birkaç kademe yukarıda not alabileceğini dile getirdi.

KREDİ NOTU NEGATİFTE

S&P, şubat ayında yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirmiş, kredi notunu ise "BB+" olarak korumuştu.Açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığı ve şeffaflığı konusundaki herhangi bir kısıtlamanın ekonomi için risk teşkil edebileceği ve Türkiye'nin mali ve parasal politikalarının dış koşulların sıkılaşmasıyla ülkenin sert iniş potansiyelini gözler önüne serdiği belirtilmişti.S&P, mayıs ayında yaptığı değerlendirmede de herhangi bir değişikliğe gitmeyerek, Türkiye'nin kredi notunu "BB+" olarak teyit etmiş, görünümü "negatif"te bırakmıştı.

Yarın Türkiye İçin Çok Kritik
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Yarın Türkiye İçin Çok Kritik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • senkali: Sevgili cem bir ülkede yatırımlar devamediyor.projeler bir bir bitiyorsa korkma.2003 te şeriat geliyor diyenler vardı kriz geliyor diyenler vardı batıyoruz diyenler vsrdı hala birşeyler diyenler var rahat ol 10 11 Yanıtla
  • TAYFUN: STANDART POORS DAN NOT BEKLEYEN , ÇEMİŞ GEZEKTE METROBÜS BEKLESİN 7 3 Yanıtla
  • SİVRİDİL: türkiyenin nin notunu dün karamanda oğlunun cenaze namazında recep amca yırtık kara lastikleriyle verdi. gerisi masal kandırmaca yalan yanlış rakamlar rakamlar rakamlar. türkiyenin gerçek notu orada belli oldu beyler tiyatro bitt hadi herkes evine. 7 0 Yanıtla
  • kemal yasli: Bu ulkede yapilanlari goremeyenler ihrac edilmeli.bunlar siyonist usaklari 0 3 Yanıtla
  • Murti: Eyyyy standart AMD Poyraz 0 1 Yanıtla

Advertisement