14. Kaz Dağları Sarıkız Dağcılık Şenli·ği· - Son Dakika
Güncel

14. Kaz Dağları Sarıkız Dağcılık Şenli·ği·

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Kazdak Dağcılık Kulübü tarafından Dünya Çevre Günü kapsamında 14. Kaz Dağları Sarıkız Dağcılık Şenliği düzenlendi.

05.06.2016 13:44

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Kazdak Dağcılık Kulübü tarafından Dünya Çevre Günü kapsamında 14. Kaz Dağları Sarıkız Dağcılık Şenliği düzenlendi.

Kaz Dağları'nda 3-5 Haziran'da gerçekleştirilen ve 20'si Yunanistan ve Bulgaristan'dan olmak üzere 175 profesyonel dağcının katıldığı zirve tırmanışının ilk günü, Edremit Narlı üstü Darıdere mevkisinden başlayıp, Düden kamp alanında sona erdi. İkinci gün ise Düden kamp alanından start alan tırmanış, Sarıkız Tepesi'nde tamamlandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise organizasyon kapsamında Edremit Mehmetalan Mahallesi ile Zeytinli Mahallesi'ndeki piknik alanı arasındaki 3 kilometrelik halk yürüyüşüne katıldı.

Şenliğe katılan kulüplerin profesyonel dağcıları ve çevreci derneklerin yetkililerinden faaliyetleri hakkında bilgi alan Uğur, Büyükşehir Belediyesinin projeleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Çevre bilincini geliştirmek için etkinliği uluslararası düzeyde organize ettiklerini aktaran Uğur, Zeytinli Mahallesi'nde yöresel ürünlerin sergilendiği stantları açtı. Uğur, daha sonra vatandaşlar ile Kaz Dağları'nın zirvesine yürüdü.

Etkinliklere, Uğur'un yanı sıra Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, profesyonel dağcılar, çeşitli derneklerin ve kulüpleri üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şenlikler, profesyonel dağcıların Sarıkız Tepesi'nden Kirse Zirvesi'ne yürüyüşü ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14. Kaz Dağları Sarıkız Dağcılık Şenli·ği· - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement