2. Ulusal Biyologlar Kongresi - Son Dakika
Güncel

2. Ulusal Biyologlar Kongresi

Biyologlar Dayanışma Derneğince ikincisi düzenlenen "Ulusal Biyologlar Kongresi" ile biyologların sorunlarına çözüm arandı.

25.04.2015 15:07

Biyologlar Dayanışma Derneğince ikincisi düzenlenen "Ulusal Biyologlar Kongresi" ile biyologların sorunlarına çözüm arandı.

Bir oteldeki kongrenin açılışında konuşan DSP Genel Başkanı Masum Türker, biyologların mesleki sorunlar yaşadıklarını savunarak, örgütlenme ve daha fazla biyolog yetiştirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Seçim bildirgesi için çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Türker, "Seçim bildirgesinde acil yapılması gereken işlerin başında 'Biyologların mağduriyeti giderilecektir' gibi özgün bir cümle yer alacak. Yarın da bizim seçim bildirgesinin tanıtım toplantısında bunu, Türkiye'nin çözülmesi gereken sorunları içine alacağım" dedi.

Genel seçime de değinen Türker, hiçbir oyun boşa gitmeyeceğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ise biyologların en büyük sorunlarının işsizlik olduğunu, taşeron işçi durumuna geldiklerini ve birçoğunun meslekleri dışındaki sektörlerde çalıştığını savundu.

Erdoğdu, "Biyologlar olarak yapmamız gereken genel, ekonomik, bilim ve teknoloji politikaları üzerinde kafa yormaktır. Çünkü biyoloji artık her alanda 21. yüzyılın bilimi olmak durumunda. Bunu sağlamanın yolu siyasi iradeden geçiyor" ifadesini kullandı.

Biyologlar Dayanışma Derneği Başkanı Tarık Patıhan da işsizlik, resmi meslek tanımlarının olmaması, yasal güvence altına alınmış bir meslek odasının bulunmamasının, yaşadıkları sorunların başında geldiğini söyledi.

Patıhan, kongreyi geleneksel hale getirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Sinema sanatçısı ve ekolog Ediz Hun'un ekolojik sisteme ilişkin söyleşi yaptığı kongrede, "ekosistem değerlendirme" ve "mesleki örgütlenme sorunlarının tartışılması" konulu paneller gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Ulusal Biyologlar Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement