21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali - Son Dakika
Güncel

21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesince düzenlenen "21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali"nin son gününde yemek yarışması gerçekleştirildi.

14.09.2014 21:32  Güncelleme: 08:51

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesince düzenlenen "21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali"nin son gününde yöresel yemek yarışması gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonuyla Fatih Parkı'nda gerçekleştirilen ve evlerinde geleneksel yöntemlerle üretim yapanların katılabildiği yarışmada, çorbalar kategorisinde 6, yemekler kategorisinde 13, tatlılarda ise 6 ürün, jürinin değerlendirmesine sunuldu.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yetkililerinden oluşan jüri, ürünleri tat, yöresellik ve sunum kriterlerine göre değerlendirdi.

Yarışmalarda dereceye girenler, altınla ödüllendirildi.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, burada yaptığı konuşmada, ev hanımlarının medeni cesaret göstererek yarışmaya katılmalarını takdirle karşıladığını belirterek, "Kendilerini tebrik ediyorum. Dereceye girmek çok önemli değil. Bu tür yarışmalarda ve etkinliklerde bir kıyaslama yapılır. Birinci, ikinci ve üçüncü seçilir ama bizim gönlümüzde hepsi birincidir. Hem medeni cesaret göstererek yarışmaya katılmışlar hem festivalimize katkıda bulunmuşlar hem de Gümüşhaneli hanımların el becerisini ispatlamışlardır" diye konuştu.

Halk oyunları gösterileri ve sünnet şöleniyle devam eden festival, Atatürk Stadyumu'ndaki halk konseriyle sona erecek.

21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement