7. Cumhurbaşkanı Evren'in Vefatı - Son Dakika
Güncel

7. Cumhurbaşkanı Evren'in Vefatı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Devrimci 78'liler Federasyonu üyeleri, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in devlet töreniyle defnedilmesini protesto etti.

12.05.2015 15:32

Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Devrimci 78'liler Federasyonu üyeleri, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in devlet töreniyle defnedilmesini protesto etti.

Ziya Gökalp Caddesi'nde toplanan BES üyesi bir grup, üzerinde "Diktatörler böyle uğurlanır" yazılı pankart açıp, Kızılay güzergahını takiben davul zurna eşliğinde Yüksel Caddesi'ndeki İnsanlık Anıtı'na yürüdü.

Burada Devrimci 78'liler Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen BES üyeleri ortak basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Metin Uzuner, 12 Eylül darbesinin şefi Kenan Evren ile suç ortaklarının insanlık suçu işlediklerini söyledi.

Evren ve suç ortaklarının anayasal düzeni ortadan kaldırdığını ifade eden Uzuner, şöyle devam etti:

"Türkiye toplumunu, emperyalizmle işbirliği içinde düşmanın arka bahçesi gören projenin deney alanı yaptılar. Gözaltına aldıkları 1 milyon insanı bu deneyin kobayı olarak kullandılar. Halkını seven, halkı için insani ve eşitlikçi bir dünya kurmaya çalışan herkesi düşman gördüler. Etnik temizlik yapar gibi devrimci temizliği yaptılar. Demokrasiyi kurma ve kollama adına yaptıkları darbeden demokrasi çıkmadı. Yurttaşlara, Türkiye'ye ve insanlığa karşı sayısız suç işlediler."

Uzuner, Kenan Evren'in devlet töreniyle toprağa verilmesine de tepki gösterdi.

Yapılan açıklamaların ardından grup olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 7. Cumhurbaşkanı Evren'in Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement