Altın Koza'da Para Ödüllerinde Kdv'ye By-Pass - Son Dakika
Güncel

Altın Koza'da Para Ödüllerinde Kdv'ye By-Pass

Altın Koza\'da Para Ödüllerinde Kdv\'ye By-Pass

Adana'da bu yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında 20'ncisi organize edilen Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde dağıtılacak para ödüllerinde yüzde 18'lik KDV ödemesi by-pass edildi.

15.07.2013 11:58  Güncelleme: 17:48

Adana Büyükşehir Belediyesi kurmayları, Sayıştay 'olur'u ile her yıl belediyenin şirketi Altınkoza A.Ş.'ye ihale edilen film festivalinde para ödüllerinin ihale dışında tutulup, doğrudan kurum kasasından ödenmesine karar verdi. Böylece belediye dağıtacağı ödüller için KDV ödemek zorunda kalmayacak.

Geçen yılki Altın Koza'da toplam 838 bin lira para ödülü dağıtılmış, bu tutarın KDV'si 150 bin 840 lira olarak ortaya çıkmıştı. Belediye yönetimi, kasasında kalacak bu parayı farklı kültür ve sanat etkinliklerinde kullanacak. Geçen yılki festivalden kalan çeşitli kategorilere ait toplam 275 bin liralık ödül parasının ise bu hafta içinde ödeneceği belirtildi. Bu yılki festival ihalesinin ise henüz netleşmediği kaydedildi.

BOL ÖDÜLLÜ FESTİVAL

Geçen yılki 19'uncu Uluslararası Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın yönettiği 'Babamın Sesi' filmi 'En İyi Film' seçilerek 350 bin liralık ödülü hak etmişti.

Festivalde ayrıca Yılmaz Güney Ödülü 75 bin lira, Adana İzleyici Ödülü 25 bin lira, En İyi Yönetmen Ödülü 50 bin lira, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu 20'şer bin lira, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü Yönetmeni 10'ar bin lira, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu 10'ar bin lirayla ödüllendirilmişti.

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması kapsamında ise En İyi Belgesel, En İyi Canlandırma, En İyi Deneysel ve En İyi Kurmaca kategorilerinde başarılı eserlere 7 bin 500'er lira, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda da En İyi Belgesel, En İyi Canlandırma, En İyi Deneysel ve En İyi Kurmaca dallarında 10'ar bin lira ödül dağıtılmıştı.

Ayrıca yarışmalarda beyaz perdeye yansıtılan filmlere katılım ödemeleri yapılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Koza'da Para Ödüllerinde Kdv'ye By-Pass - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement