Anadolu Gençlik Federasyonu Yeni Nesil Eğitimlerine Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Anadolu Gençlik Federasyonu Yeni Nesil Eğitimlerine Devam Ediyor

Anadolu Gençlik Federasyonu Yeni Nesil Eğitimlerine Devam Ediyor

Anadolu’nun Genç Liderleriyle Anadolu’yu Dünyaya Taşımak vizyonuyla çalışmalarına devam eden Anadolu Gençlik Federasyonu, yaygın eğitim metotlarıyla şekillenen yeni eğitimlerine başladı.

08.07.2014 10:21

Anadolu'nun Genç Liderleriyle Anadolu'yu Dünyaya Taşımak vizyonuyla çalışmalarına devam eden Anadolu Gençlik Federasyonu, yaygın eğitim metotlarıyla şekillenen yeni eğitimlerine başladı.

Anadolu Gençlik Federasyonu bünyesinde verilmekte olan eğitimlerin yeni nesil öğrenme teknikleriyle bütünleştirilmesi için yapılan çalışmalar sonucunda oluşturulan eğitim müfredatı basına tanıtıldı.

Toplantının açılışında konuşan ANGEF Genel Başkanı Mesut Karaağaç, gençlik çalışmalarının özünün eğlenerek öğrenme olduğunu, bunun da yolunun yaygın eğitim metotları denilen informal öğrenme yöntemlerinden geçtiğini belirtti. Karaağaç, yaygın eğitim metotlarıyla şekillenen müfredatların gönüllülüğe de olumlu katkı sağladığını ve bu tarz katılımcı eğitim tekniklerinin gönüllülerin kurumsal aidiyetlerini oldukça artırdığını ifade etti.

Toplantıda konuşan Abdullah Oskay, ANGEF bünyesinde gençlik çalışmaları alanında verilecek eğitimlerde Proje Döngüsü Yönetimi, Toplantı Yönetimi ve Moderasyon, Kültürlerarası Öğrenme, Sosyal Girişimcilik, Sosyal İnovasyon, Sosyal Kampanya Tasarlama, Kitle Fonlama Teknikleri, E-girişimcilik gibi alanlarda verilecek eğitimler için müfredatların ve eğitmenlerin ayarlandığını belirtti. Oskay, sonbahar döneminde de online eğitim ve mentorluklara başlanarak Anadolu'nun dört bir köşesine iş, sanat, siyaset ve sivil toplumdan birçok başarılı kişinin sesinin ulaşması ve gençlerle tanışmasının sağlanacağını belirtti.

Toplantının ardından ANGEF eğitim salonunda düzenlenen Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimine katılan 18 kişiye sertifikaları ANGEF Genel Başkanı Mesut Karaağaç tarafından takdim edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolu Gençlik Federasyonu Yeni Nesil Eğitimlerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement