Atina'da DHKP-C Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Atina'da DHKP-C Operasyonu

Atina'da yapılan operasyonla DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu belirtilen üç kişi yakalandı.

11.07.2014 13:27  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Eksarhia semtinde bir hücre evine yapılan baskında gözaltına alınan biri kadın üç kişinin, geçen yıl AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen roketatarlı saldırıya karıştığı belirlenen DHKP-C terör örgütü üyeleri Erkan Şerif Turunç, Fadik Adıyaman ve Harika Kızılkaya olduğu bildirildi.

TÜRKİYE, KIRMIZI BÜLTENLE ARIYOR

Türkiye'deki terörist faaliyetleri nedeniyle kırmızı bültenle aranan Adıyaman, Turunç ve Kızılkaya, Midilli Savcılığı'ndaki ifadelerinin ardından DHKP-C terör örgütüne yardım ve yataklık yapma suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Yunan polisinin Temmuz 2013'te Sakız Adası açıklarında düzenlediği operasyonda ele geçirilen silah ve mühimmat üzerinde şüphelilerin parmak izlerine rastlandı.

ÖRGÜTÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ

DHKP-C'nin önemli isimlerinden sayılan Adıyaman, Yunanistan'a 2006 yılında yasa dışı yollardan girmişti. İade amacıyla 2013'te gözaltına alınan Adıyaman, daha sonra serbest bırakılmıştı. DHKP-C'nin bombacısı olarak bilinen Turunç ise terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında 1998'de tutuklanmış, bir yıl sonra tahliye edilmişti.

Atina\'da DHKP-C Operasyonu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atina'da DHKP-C Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement