Aydın Adliyesinde adli yıl açılış töreni - Son Dakika
Güncel

Aydın Adliyesinde adli yıl açılış töreni

Aydın Adliyesinde adli yıl açılış töreni

Aydın Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi var. Bu sistem vatandaşlarımızın oyuyla ve sandıktan çıkan bir sonuçtur.

02.09.2019 13:13

Aydın Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi var. Bu sistem vatandaşlarımızın oyuyla ve sandıktan çıkan bir sonuçtur. Bu sonucu hepimizin, saygıyla başımızın üstünde kabul etmesi gerekir. Adli yılın açılışının nerede yapıldığının bu anlamda hiçbir önemi yoktur. Orası da memleketimizin bir yeridir, devletin yönetildiği yerdir" dedi.

Adli yıl açılış töreni, Aydın Adliyesi önünde gerçekleştirildi. Burada Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Aydın Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım ve Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törende konuşan Tüten, yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tüten, "Yargının yeni adli yılda, daha önceden olduğu gibi hiçbir kliğin, cemaatin ve grubun emrinde ve onların işaret ettiği yolda değil necip Türk milletinin emrinde dimdik ayakta olduğunu, 15 Temmuz'da gösterdiği dirayetle bunu bütün meslektaşlarımızın kanıtladığını söylemek istiyorum." dedi.

Erhan Yıldırım ise bu adli yılın adalet hissinin toplumda herkesi kuşattığı, vatandaşın hiçbir şekilde mağdur edilmediği bir dönem olmasını temenni ettiğini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi var. Bu sistem vatandaşlarımızın oyuyla ve sandıktan çıkan bir sonuçtur. Bu sonucu hepimizin, saygıyla başımızın üstünde kabul etmesi gerekir. Adli yılın açılışının nerede yapıldığının bu anlamda hiçbir önemi yoktur. Orası da memleketimizin bir yeridir, devletin yönetildiği yerdir" dedi.

Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ise adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın Adliyesinde adli yıl açılış töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement