Bakan Çelik: Ak Parti, Cumhuriyeti İstismar Eden CHP Zihniyetiyle Hesaplaşıyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik: Ak Parti, Cumhuriyeti İstismar Eden CHP Zihniyetiyle Hesaplaşıyor

Bakan Çelik: Ak Parti, Cumhuriyeti İstismar Eden CHP Zihniyetiyle Hesaplaşıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "AK Parti cumhuriyete karşı" şeklinde iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "AK Parti cumhuriyetle hesaplaşmıyor, cumhuriyetin hakkını veriyor.

16.11.2014 18:40

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "AK Parti cumhuriyete karşı" şeklinde iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "AK Parti cumhuriyetle hesaplaşmıyor, cumhuriyetin hakkını veriyor. AK Parti, cumhuriyete zulmetmiş olan, cumhuriyeti istismar etmiş olan CHP'nin zihniyetiyle hesaplaşıyor" dedi.

Bakan Ömer Çelik, Adana'nın Ceyhan İlçesi teşkilatının 5'inci olağan kongresine katıldı. Burada bir konuşma yapan Çelik, şunları söyledi:

"Hiçkimse kelime oyunu yapmasın. AK Parti cumhuriyetle hesaplaşmıyor, cumhuriyetin hakkını veriyor. AK Parti, cumhuriyete zulmetmiş olan, cumhuriyeti istismar etmiş olan CHP'nin zihniyetiyle hesaplaşıyor. Cumhuriyet tarihi boyuncu yapılmayanları son 12 yılda yaparak AK Parti cumhuriyetin hakkını veriyor. Cumhuriyetin çökmüş ekonomisini başarılı bir ekonomi haline getirmişse bu Ak Parti sayesinde olmuştur. Geçmişte cumhuriyet adına hareket edenler Alevi'ye, Kürt'e, dindara zulmederken bugün cumhuriyetle Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarını ve bütün kimliklerini barıştıran Ak Parti olmuştur."

ORADAKİ UYGULAMA KATLİAMDIR

Son günlerde Dersim ile ilgili yapılan tartışmalara da değinen Çelik, tartışmanın artık 'İsyansa yapılanlar doğruydu, isyan değilse yapılanlar yanlıştı' noktasına getirildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Mesele bu kadar basit değil. Meselenin adını açık koymak gerekiyor. Eğer isyan değilse zaten yapılanlar başlı başına katliam. Diyelim ki isyansa, bunu oturup tarihçiler karar verecek ama isyanı bastırmanın bile bir hukuku vardır. İdam kararı verilmiş babaya ve oğula. Diyelim ki isyandı ve böyle bir karar çıktı. İsyan diyenlerin tezini, kendi mantığı tutarlı mıdır, değil midir diye tartışmak için bunu söylüyorum. Peki idam kararını uygularken baba daha çok acı çeksin diye oğlunu ondan önce gözlerinin önünde asmanın isyanı bastırmakla ne ilgisi var? Bu zulüm değil midir? Orada baba yalvarıyor 'Önce beni asın' diye. Bir insana ceza vermenin bile adaleti vardır. Ceza eğer meşruysa onu uygularken bile adalet sahibi olacaksınız. Bunun adı isyansa da değilse de oradaki uygulamaların adı katliamdır."

BU ZULMÜ CHP SAVUNMUŞTUR

İdam emrini verenlerin yanlış yaptığını ve suç işlediğini belirten Çelik, Dersim'deki operasyonlarda emir verip daha sonra önemli yerlere gelen kişilerin anı kitaplarında 'Hayatımın bu dönemini hatırlamak ve anlatmak istemiyorum' ifadesinin yer aldığını söyledi. Meselenin isyan olup olmadığına tarihçilerin karar vermesini yenileyen Çelik, "Mesele sizin onu nasıl bastırdığınızla ilgili meseledir. Siz meseleyi mütekabiliyet esasının önünde insanlara, onların etnik kimliğine, onların mezhep kimliğine dönük bir cezalandırmaya dönüştürürseniz, suç ve ceza şahsidir ilkesinin önüne geçirirseniz, babası daha çok acı çeksin diye oğlunu babasının gözleri önünde idam ederseniz arkadaşlar bu utanılması gereken bir meseledir. Bu bir zulümdür fakat Türkiye'de utanılması gereken bu meseleyi, bu zulmü bir kere daha maalesef CHP savunmuştur" diye konuştu.

YENİ YAPILAN KÜLTÜR MERKEZİNE GÖĞEBAKAN'IN İSMİNİ VERDİ

Bakan Ömer Çelik, Ceyhan'da kültür ve turizmi geliştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını da dile getirerek şöyle devam etti:

"Ceyhan'da yapımı tamamlanan kültür merkezine, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın mitinglerde dua edilmesini istediği rahmetli sanatçımız Murat Göğebakan'ın adının verilmesini istiyorum. Ceyhan Belediye Başkanımız Alemdar Öztürk kültür merkezinin belediyeye verilmesini istiyor, Ceyhanlılara burada daha çok hizmet vereceklerini düşünüyorlar, buna da yeni karar verdim onlara tahsis ediyorum hayırlı uğurlu olsun."

Ak Parti Ceyhan İlçe Teşkilatı'nın 5'inci Olağan Kongresi'ni tek aday olan mevcut Başkan Süleyman Ulu kazandı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik: Ak Parti, Cumhuriyeti İstismar Eden CHP Zihniyetiyle Hesaplaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement