Balyoz Davası Sanıkları 3 Syargı Paketi Kapsamında Tahliye Talebinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davası Sanıkları 3 Syargı Paketi Kapsamında Tahliye Talebinde Bulundu

Balyoz Davası Sanıkları 3 Syargı Paketi Kapsamında Tahliye Talebinde Bulundu

İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunan Avukat Ziya Kara, Balyoz Davası'nda tutuklu bulunan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tümgeneral Bekir Memiş'inde aralarında bulunuğu 17 sanığın tahliyesini istedi.

05.07.2012 18:43

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunan Avukat Ziya Kara, Balyoz Davası'nda tutuklu bulunan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tümgeneral Bekir Memiş'inde aralarında bulunuğu 17 sanığın tahliyesini istedi. Avukat Ziya Kara, 2 sayfalık dilekçesinde 17 sanığın kuvvetli suç şüphesiyle uzun süredir tutuklu olduğunu belirtti. Dilekçede, "Yargı makamlarınca tutukluluk tedbirinin özensiz kullanıldığı konusunda kamuouyunda güçlü bir kanaat oluşmuş, bu durum kamu vicdanını rahatsız eder boyuta ulaşmıştır. Bunun sonucu olarak yasama organı bu durumu telafi edici ve tutuklamanın en son başvurulması gereken bir tedbir olmasını temin bakımından '3. Yargı Paketi' olarak bilinen 6352 sayılı yasayı çıkarmış, bu yasa 5 Temmuz 2012 günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir" ifadelerine yer verildi. Söz konusu yasayla yapılan değişikliklerin açıklandığı dilekçede, "Bu değişiklikle daha önce üst sınırı 3 yıl olan suçlar için uygulanması mümkün olan adli kontrol altına alma tedbirleri tüm suçlar için uygulanabilir hale gelmiştir. Yani bu değişiklikle adli kontrol tedbiri alma yönünden suç için öngörülen cezanın üst sınırı kaldırılmıştır" denildi.

"ADLİ KONTROL TEDBİRİ İLE TAHLİYELERİNE KARAR VERİLMESİNİ TALEP EDERİZ"

Avukat Kara, dosyadaki dijital kayıtlara ilişkin bilirkişi raporlarının müvekkilerinin lehine olduğunu, bu nedenle tutukluluk haline devamına ilişkin kuvvetli suç şüphesinin bulunmadığına dikkat çekerek talebini şöyle dile getirdi: "Bir an için kuvvetli suç şüphesi olduğu kabul edilse dahi yapılan yasal değişiklikle getirilen yeni adli kontrol tedbirlerinin uygulanma imkanı bulunmaktadır. Değişen yasa kapsamında haklarında derhal uygun bir adli kontolün uygulanarak tahliyeleri gerekmektedir. 6352 sayılı yasanın 98. maddesiyle 5271 sayılı CMK'nin 109. maddesinde yapılan değişiklik ve ilaveler nazara alınarak müvekkilerin uygun görülecek bir adli kontrol tedbiri ile tahliyelerine karar verilmesini talep ederiz." - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Davası Sanıkları 3 Syargı Paketi Kapsamında Tahliye Talebinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement