Barakaları Yıkılan Romanlar Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Barakaları Yıkılan Romanlar Yardım Bekliyor

Ataşehir Küçükbakkalköy'de su deposu mevkisindeki arazide belediye ekiplerince barakaların yıkıldığını öne süren Romanlar soğuk havada kaldıkları için yardım bekliyor.

05.01.2015 17:45  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataşehir'de özel arazi içinde kaldığı için belediye tarafından barakalarının yıkıldığını iddia eden Roman vatandaşlar, soğuk havada kaldıkları gerekçesiyle kendilerine barınacak yer bulunması için yardım bekliyor.

Ataşehir Küçükbakkalköy'de su deposu mevkisindeki arazide yaklaşık 2 yıldır yaşayan Romanlara ait barakalar, belediye ekiplerince sabah yıkıldı.

Çok sayıda Roman vatandaş da soğuk havadan korunmak için ateş yakarak yıkılan barakalarının başında ısınmaya çalışıyor.

Anadolu Yakası Romanları Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Nebahat Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ataşehir Belediyesi ekiplerinin polis eşliğinde alana gelerek iş makineleri yardımıyla barakaları yıktığını söyledi.

Ataşehir Belediyesi yetkililerinin görüşme taleplerini kabul etmediğini öne süren Bilgiç, şöyle konuştu:

"Vatandaşların kapılarını bile çalmadan, insanları uyarmadan dışarıya çıkarıp kaldıkları evleri yıktılar. Bu insanların acil kalacak yere ihtiyacı var. Hava çok soğuk. Acil bir şekilde barınma sorununun çözülmesi lazım. Biz hükümetimizden çok memnunuz. Allah razı olsun. Yalnız Ataşehir Belediyesi bu insanlarımızın bir gün gelip ne halini sormuştur ne ihtiyacınız var mıdır demiştir. Bu insanlar şu an sokakta kaldı. Çok zor durumdalar. Gidecek yerleri yok."

Arazi sahiplerinin bir müteahhitle anlaştığını ve bunun üzerine alanın boşaltılmasının istendiğini aktaran Bilgiç, "Ancak buradaki insanlara hiçbir tebligat yapılmadı. Sadece 3 gün önce gelip 'çıkın' dendi. Ama bu sabah geleceklerini bilmiyorduk. Sabahın 05.00'in de insanlar uykudayken gelip eşyalarını bile almalarına fırsat vermeden barakaları yıkıyorlar. Çoğu vatandaşımızın ayağında bırakın çorabı ayakkabısı bile yok" diye konuştu.

Yıkılan barakalardan birinde yaşayan Hanife Bayır da bebeğiyle soğukta kaldığını belirterek, "Bebeğimin ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağımı bilmiyorum. Ne yedireceğim, ne içireceğim, bilmiyorum. Hava çok soğuk. Bütün eşyalarımız yıkıntının altında kaldı" dedi.

Nefiye Yüksekova da iki küçük çocuğu bulunduğunu ve hamile olduğunu belirterek, "Yıkım sırasında kendimizi zor attık çocuklarla dışarı. Ne üstümüzde var ne ayağımızda. Ateş yaktık ısınmaya çalışıyoruz. Bize yardım etsinler, en azından barınacak yere ihtiyacımız var. Hava çok soğuk. Çoluk çocuk dayanamayız yoksa" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barakaları Yıkılan Romanlar Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • füsun alcın: ACITASYON YAPILMASIN. . . bende eskiden acıyordum ama bunlara acınmaz hepsi bonzai ile çocuklarımızı zehirliyorlar defolup gitsinler 7 0 Yanıtla
  • Cemre: Bu haberi görünce çok sevındım cunku gunlerdır gelen basın hangı yalanı sıkacak merak edıyordum. Hepsi yalan ben 5 yıldır sudeposunda oturuyorum bu ınsanlara 5 yıldır cıkın ocak ayında yıkılacak dedıler yıne bı hafta onceden gelıp yıkılacak artık toplanın dedıler uyusturucu satanların dısında hepsi toplandı ogun. daha ne yapsınlar özel arazi belediyenin dgıl. Artı hepsi uyusturucu satıyor, esrar ıcıp her gece kavga polis eslık ediyor. Bızz o sokaga asla Giremiyoruz, silahlı ve karanlık ınsanlar sakın ınanmayın. 0 1 Yanıtla

Advertisement