Başsavcılık'tan 'Hamile Çocuk' Açıklaması (2) - Son Dakika
Güncel

Başsavcılık'tan 'Hamile Çocuk' Açıklaması (2)

Başsavcılık\'tan \'Hamile Çocuk\' Açıklaması (2)

Bhh ÜYELERİNDEN AÇIKLAMA İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hamile çocuklar ve kötü muamele iddialarıyla ilgili olarak Birleşik Haziran Hareketi (BHH) üyesi bir grup da cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

28.04.2015 19:29

Bhh ÜYELERİNDEN AÇIKLAMA

İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hamile çocuklar ve kötü muamele iddialarıyla ilgili olarak Birleşik Haziran Hareketi (BHH) üyesi bir grup da cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

BHH İzmir sözcülerinden Onur Kılıç, "Küçük yaşlarda tacize, tecavüze uğrayan ve kötü muameleye maruz kalan kadınlar; cezaevine girdiğinde dışarıda yaşadıklarının katbekat fazlasını yaşamaya devam ediyor. Tecrit edilen, her türlü tacize, kötü muameleye, işkenceye maruz kalan kadınlar kendilerini hayattan tamamen soyutlamaktalar. Tüm bunlara maruz kalan çocuklu kadın mahkumlar bir yandan çocuklarını yetiştirmeye çalışmakta; bir yandan da kendilerini korumaya çalışmaktadırlar. Saat başı hücreleri basılan kadınlar, 'iyi misin işkencesi' olarak bilinen keyfi uygulamalara maruz kalmaktalar" dedi.

Tiyatro ve dizi oyuncusu Belit Özükan da açıklamaya destek verdi. Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başsavcılık'tan 'Hamile Çocuk' Açıklaması (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement