Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika
Güncel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Türk Kızılayı, son günlerde saldırıların hedefi haline gelen Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için sınır üstünden bölgeye gıda, çadır, kışlık kıyafet, temiz su, kadın ve çocuklara yönelik malzeme gönderdi.

22.11.2015 14:08

Türk Kızılayı, son günlerde saldırıların hedefi haline gelen Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için sınır üstünden bölgeye gıda, çadır, kışlık kıyafet, temiz su, kadın ve çocuklara yönelik malzeme gönderdi.

Türk Kızılayından yapılan açıklamada, saldırılar nedeniyle binlerce Bayırbucak Türkmeni'nin Hatay'ın Yayladağı sınırına yakın yerlere sığındığı, binlercesinin de evlerinde bombaların gölgesinde yaşam mücadelesi verdiği belirtildi.

Bölgeye insani yardım malzemesi sevk eden Türk Kızılayının son yaşananlardan sonra yardımlarını artırdığı ifade edilen açıklamada, sınır üstünden bölgeye gıda, çadır, kışlık kıyafet, temiz su, kadın ve çocuklara yönelik malzeme sevkıyatı yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, barınma sorununu gidermek için ilk etapta 575 çadırı Bayırbucak Türkmenleri'ne teslim eden Türk Kızılayı'nın, 4 bin 200 battaniye, 760 yatak, 24 bin 300 adet konserve gıda, 22 bin ekmek, 650 parça kışlık kıyafet, çocuklar için süt, biberon, bisküvi ve bez yardımında bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, sınır hattına kaçan Türkmenler'e kumanya ve temiz içme suyu yardımı yapıldığı da belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement