Baz İstasyonu Komşusu Oldu - Son Dakika
Güncel

Baz İstasyonu Komşusu Oldu

Baz İstasyonu Komşusu Oldu

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde bir dairenin içerisine baz istasyonu kurulduğunu öğrenen vatandaşlar, çocuklarıyla sokağa döküldü.

19.03.2015 16:00

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir dairenin içerisine baz istasyonu kurulduğunu öğrenen vatandaşlar, çocuklarıyla sokağa döküldü. Vatandaşlara Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de destek oldu.

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi İpek Sokak'ta sahibi olduğu apartmanın giriş katındaki boş daireyi bir GSM firmasına kiralayan C.Ö, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Apartmanın giriş katındaki boş daireye baz istasyonu kurulması, mahalle sakinlerini adeta çileden çıkarttı. Bahse konu apartman önünde toplanan mahalle sakinlerini, olay yerine gelen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz sakinleştirmeye çalıştı. Bina sakinlerinden Zeynep Şık ise 1 yaşındaki kızının ve ailesinin sağlığından endişe ettiğini belirterek Kaymakam Gürbüz'den baz istasyonunun kaldırılması için yardım istedi.

"MAHALLEMİZDE BAZ İSTASYONU İSTEMİYORUZ"

Apartman önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, mahallelerinde baz istasyonu istemediklerini belirterek bina sahibi C.Ö'yü protesto etti. Mahalle sakinleri, "Bu adam buraya baz istasyonu kurma hakkını nereden alıyor? Daha da önemlisi bu duruma yetkililer nasıl izin veriyor" diye isyan etti.

Baz istasyonu kurulan apartmanın 3'üncü katında ikamet ettiğini belirten bir çocuk annesi Zeynep Şık ise "Benim çocuğum daha 1 yaşında. Resmen baz istasyonunun üzerinde yaşıyoruz. Başta küçük kızım olmak üzere kendi sağlığımızdan endişe ediyorum. Haberlerde görüyoruz. Baz istasyonlarının kansere neden olduğunu söylüyorlar. Yani buradaki herkesin sağlığı risk altındadır. Bu nedenle baz istasyonunun hemen buradan kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Baz istasyonu eyleminde 1 yaşındaki Eslem Şık'ın bebek arabasındaki 'Baz İstasyonu İstemiyoruz' pankartı da dikkatlerden kaçmadı.

Mahalle sakinlerinin endişelenmekte haklı olduğunu dile getiren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise "Belediye yetkilileri ile de görüşüp bu baz istasyonunun buradan kaldırılması için elimizden geleni yapacağız. Zaten anladığım kadarıyla bunu buraya koyduran C.Ö de pişman oldu" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Baz İstasyonu Komşusu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement