Belediye Muhtar Dayanışması - Son Dakika
Güncel

Belediye Muhtar Dayanışması

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya muhtarlarıyla kahvaltılı bir buluşmada bir araya geldi.

15.01.2012 13:00

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya muhtarlarıyla kahvaltılı bir buluşmada bir araya geldi.

Başkan Tanık'ın ev sahipliğinde Vedat Dalokay Kokteyl Salonu'nda buluşan belediye yetkilileri ve Çankaya muhtarları, ilçenin sorunlarına ve çözüm yollarına ilişkin görüşme imkanı buldular. Toplantıya, Başkan Tanık ve muhtarların yanı sıra CHP İlçe Başkanı Mehmet Perçin, bazı CHP İl ve İlçe yöneticileri ile Belediye başkan yardımcıları katıldı.

"Muhtarlar toplum düzeninin iyi kurgulanabilmesi için en önemli konumlardaki insanlardır" diye sözlerine başlayan Bülent Tanık, yaklaşık üç senedir beraber çalıştıklarını söyledi.

"Siyasetin doğası gereği halkın gördüğü her türlü eksikliğin çözümünü aradığı kurum olarak belediyenin bulunduğunu biliyoruz" diyen Tanık, vatandaşımızın muhtarları belediyeye ulaşma yolu olarak düşündüğünü söyledi.

"Ne yazık ki muhtarlık kurumu muhtariyetle ilişkisi bakımından önemli darbeler almıştır" diyen Tanık, değişim süreci içinde muhtarlarımızın ne olduğu çok da net olarak tarif edilemeyen bir konuma getirildiğini anlattı. "Kamu görevlisi mi, değil mi? Devletin adamı mı, değil mi?" diye sözlerini sürdüren Tanık, önümüzdeki iki yılı daha başarılı geçirmek için canla başla çalışacaklarını söyledi. Çankaya'nın sorunlarını bildiklerini belirten Tanık, sözlerine şöyle devam etti: "Muhtarların siyasi tercihleri

kendi tercihleridir ama yöre halkının ayrımsız en değerli kamusal hizmete layık olduğunu düşündüğümüzü ve bu konuda tereddütsüz seçimimizin eşitlikçi olduğunuzu bilmenizi isterim. Eksik ve yoksul olanın, desteklenme ihtiyacı olanın eşitleyici öncelikten yararlanması yolunda bir tercihimizin siyasetimizin doğasını oluşturduğunu bilginize bir kez daha sunarım. Bizim için asıl olan şey, yurttaşımızın entegre bir bütünlük sağlaması, yaşadığı yerde mutlu olmasını sağlayacak hizmetlerin bir an önce kendisine

ulaştırılmasıdır."

HARÇLIĞIMI KÖYÜMÜZÜN MUHTARI YOLLARDI

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ise "Görev yaptığınız alan Türkiye'de doğrudan demokrasinin uygulandığı ender alanlardan birisi. Doğrudan demokrasinin temsilcilerinin benim hatıramda da farklı bir yeri bulunduğunu bilmenizi isterim. Üniversite yıllarımda çoğu zaman harçlığımı bizim köyümüzün muhtarı yollardı. Toplumumuzda muhtarlık kurumunun ayrı bir önemi bulunmaktadır" dedi.

Sorunların tespiti ve çözüm yollarına yönelik görüşmelerden sonra toplantı sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediye Muhtar Dayanışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement