Bitlis'te "Kar Futbolu" - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te "Kar Futbolu"

Hizan Kaymakamlığı, plaj futbolundan esinlenerek ilçede "Kar Futbolu Turnuvası" gerçekleştirdi.

22.02.2016 12:08

Hizan Kaymakamlığı, plaj futbolundan esinlenerek ilçede "Kar Futbolu Turnuvası" gerçekleştirdi.

Yoğun kar yağışının yaşandığı ilçede olumsuz hava koşulları günlük yaşamı etkilerken, Kaymakamlık bu durumu fırsata çevirdi. Kaymakamlık ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, kent merkezinde yarım metreye ulaşan karda futbol turnuvası düzenledi. 8 takımın katıldığı turnuvada, sporcular karla kaplı sahada mücadele ederken, renkli görüntüler yaşandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şiar Gümüş, turnuvayı, karı eziyet olmasından ziyade eğlenceye dönüştürmek için düzenlediklerini söyledi.

İlçenin sürekli kar esareti ile anıldığını ifade eden Gümüş, şöyle dedi:

"Bilindiği gibi ilçemiz kış mevsiminin çetin geçtiği ve kar yağışının fazla olduğu ilçelerin başında gelmektedir. Her yıl yağan kar ile birlikte köy yolları kapanmakta ve hayatı olumsuz etkilemektedir. Her yağan kar ile insanlarımız kar esareti yaşamaktadırlar. Aşırı kar yağışı bölgemizin bir gerçeği olduğundan bizler de bunu eğlenceye çevirmek istedik. Bu kapsamda ilçe müdürlüğü olarak ilçemiz stadyumunda yarım metreyi bulan karın içinde etkinlik yapmayı planladık."

Plaj futbolu, ilham kaynağı oldu

Kar yağışını turnuva ile renklendirip, gençlerin katılabileceği farklı bir organizasyon tertipledikleri için mutlu olduklarını belirten Gümüş, "Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde her yapılan plaj futbolundan esinlenerek ilçemizde kar futbolu yapılsın diye bizde bir düşünce hasıl oldu. Bu kapsamda düzenlediğimiz kar futbolu etkinliği gayet eğlenceli bir şekilde devam ediyor. Gençlerimiz karın içinde spor yaparken aynı zamanda eğleniyorlar" diye konuştu.

Turnuvaya katılan esnaf Sıddık Yaygaç ise karda futbolla eğlenceli dakikalar geçirdiklerini kaydederek, "Halen yerde ortalama yarım metre kar var. Bata çıka top oynuyoruz. Çok eğlenceli geçiyor. İlk maçı da biz kazandık ve çok mutlu olduk. Bu kadar karın yağdığı bir yerde, böyle bir etkinliğin olması çok güzel" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'te 'Kar Futbolu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement