Bodrum'daki Res'e Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Bodrum'daki Res'e Suç Duyurusu

Bodrum\'daki Res\'e Suç Duyurusu

BODRUM'da yapımına başlanan Rüzgar Enerji Santrali'ne (RES) karşı, adliyeye giden Bodrum Yarımadası Kültür ve Çevresini Koruma Derneği üyeleri, suç duyurusunda bulundu.

19.10.2016 16:54

BODRUM'da yapımına başlanan Rüzgar Enerji Santrali'ne (RES) karşı, adliyeye giden Bodrum Yarımadası Kültür ve Çevresini Koruma Derneği üyeleri, suç duyurusunda bulundu.

Bodrum Yarımadası Kültür ve Çevresini Koruma Derneği üyeleri, Yalıkavak, Geriş ve Akyarlar Mahallesi arasında kalan alanda RES için çalışma başlatan Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu. Bugün öğlende Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen grup, resmi işlemlerin dilekçelerini teslim edip ardından adliye önünde açıklama yaptı.

Bodrum Yarımadası Kültür ve Çevresini Koruma Derneği Geçici Başkanı Süha Ziya Gökalp, avukatları aracılığıyla resmi evrak, fotoğraf, harita ve bilimsel raporlara dayandırılarak hazırlanan dosyayı savcılığa teslim ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Geriş Mahallesi'nde yapılmak istenen bu RES projesi ilk projedir. Durdurulmazsa eğer, sırada bekleyen başka büyük RES projelerine yol açılacaktır. Birilerinin bu tür projelerle günah sektörünün merkezi olarak gördükleri Bodrum'u bitirmek istediğini görmemek için, ancak kör olmak gerekir. Bu endüstriyel görünümlü yatırımların, sessizlik, temizlik ve tabii güzellik demek olan turizmi vuracağını onlar da bal gibi biliyor. Bunlar kasıtlı projelerdir. Ülkemizin başka yerlerinde yaşanan acı deneyimleri, Bodrum'da da yaşamak zorunda değiliz. Biz temiz enerji yatırımlarına karşı değiliz, memleketin rüzgarı müsait pek çok ıssız yeri dururken, gelip turizmin gözbebeğine 150 metre boyunda binlerce devasa tribün dikmenin bir mantığı olamaz. Yakın gelecekte tüm yarımadayı sarıp sarmalayacağı kesin olan bu hukuksuz yatırımların bir an evvel durdurulmasını, adaletin tecelli etmesinin ve faillerin derhal yargılanmasını istiyoruz."

Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Bertan Korkmaz ise konuyla ilgili telefonda yaptığı açıklamada, "Bu konular daha öncede yargıya taşındı ve sonuçlandı. Bu nedenle savcılık büyük ihtimalle reddedecektir. Konu hakkında açıklama yapmak istemiyorum" dedi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'daki Res'e Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement