Bosna'da Gayri Resmi Sonuçlar Sda'yı Gösteriyor - Son Dakika
Güncel

Bosna'da Gayri Resmi Sonuçlar Sda'yı Gösteriyor

Bosna- Hersek Cumhuriyeti'nde halk, genel ve yerel seçimler için sandık başına gitti.

13.10.2014 12:56

Bosna- Hersek Cumhuriyeti'nde halk, genel ve yerel seçimler için sandık başına gitti. Sandıkların kapanmasından 5 saat sonra SDA adayı Bakir İzzetbegoviç kameraların karşısına geçti ve seçimden partisinin galip çıktığını söyledi.

İzzetbegoviç, kendisinin de aldığı oylarla üçlü başkanlık konseyindeki yerini koruduğunu söyledi. İzztebegoviç, SDA'nın gayri resmi rakamlara göre oyların yüzde 33'ünü kazandığını; kendisinin üçlü başkanlık kurulu üyeliği için oyların yüzde 55'ni aldığını bildirdi. Zafer havası esen SDA patisi merkezinde konuşan Bakir İzzetbegoviç, alınan oylarla ilk kez bir Müslüman adayın hükumeti kuracağı konumunda bulunduklarını ifade etti. Gayri resmi sonuçlara göre, üçlü başkanlık konseyinde, Hırvatları HDZ Partisi adayı Dragan Çoviç temsil edecek.

SEÇİMLERE KATILIM YÜZDE 50.1 ORANINDA

Sandıkların kapanmasından 3 saat sonra Merkez Seçim Komisyonu düzenlediği basın toplantısında yaklaşık 3.2 milyon kayıtlı seçmenden 1 milyon 616 bin 960'ının sandık başına gittiğini ve oy kullanım oranının yüzde 50.1 olduğunu açıkladı. - Saraybosna

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bosna'da Gayri Resmi Sonuçlar Sda'yı Gösteriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement