Bozkurtlular Şehitler İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Bozkurtlular Şehitler İçin Yürüdü

Bozkurtlular Şehitler İçin Yürüdü

Terör örgütü PKK’nın güvenlik güçlerine yönelik saldırıları Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yapılan yürüyüş ve açıklama ile protesto edildi.

10.09.2015 12:09

Terör örgütü PKK'nın güvenlik güçlerine yönelik saldırıları Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yapılan yürüyüş ve açıklama ile protesto edildi.

İlçedeki Türk Tarih Meydanı!nda toplanan Bozkurtlular, Dumlupınar, Sınarcık ve Ziya Termen caddelerini geçip iki kilometrelik mesafeyi ellerindeki bayraklarla yürüyerek ilçe dışındaki 700. Yıl Şehitler ve Gaziler Anıtına ulaştılar. Burada yapılan törende, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

Sema Çınar'ın okuduğu Zap Suyu şiirini coşku ile alkışlayan Bozkurtlular, yürüyüşü düzenleyen tertip komitesi sözcüsü Mustafa Cinni'nin basın açıklamasına da sloganlarla destek verdi. Mustafa Cinni açıklamasında son günlerde artan terör olaylarına ve menfur saldırılara dikkat çekilerek, "Namuslu insanlar namussuzlar kadar yürekli olmadıkça, herkes vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkmadıkça, ülke olarak tek yürek, tek vücut olmadıkça bu hainler temizlenemez" diye konuştu.

Cinni, "Buradan Çanakkale Savaşı'nda en çok şehit veren ecdadın torunları olarak diyoruz ki Türk devletinin gücünü, bölünmezliğini ve bütünlüğünü bütün soysuzlara ve alçaklara göstereceğiz. Unutmayalım ki gün bir olma günüdür. Gün, siyasi, dini, etnik ayrışımları bir kenara bırakıp aynı safta yürüme günüdür" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından yapılan dua ile tekrar geri yürüyüşe geçen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşlerini olaysız şekilde tamamladı. Yürüyüşe, Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bozkurtlular Şehitler İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement