Bu Proje Batman'ı Daha da Güzelleştirecek - Son Dakika
Güncel

Bu Proje Batman'ı Daha da Güzelleştirecek

Batman Valiliği, DSİ ve belediye işbirliğiyle yürütülen "Batman Çayı Islah Projesi" ile 2 bin hektar alan tarıma kazandırılacak, Batman Çayı'nın kenarı vatandaşların güzel vakit geçirmeleri için düzenlenecek Vali Çelik: "70 milyon liraya mal olacak projenin tamamlanmasıyla 5 kilometre uzunluğunda 100.

19.11.2014 12:37

YILMAZ EKİNCİ - Batman Valiliği, Devlet Su İşleri (DSİ) ve belediye işbirliğiyle yürütülen "Batman Çayı Islah Projesi" ile 2 bin hektar alan tarıma kazandırılacak, Batman Çayı'nın kenarı vatandaşların güzel vakit geçirmeleri için düzenlenecek.

Vali Azmi Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman Çayı'nın ıslah edilmesi amacıyla 2011 yılında DSİ tarafından "Batman Çayı Islah Projesi"nin hayata geçirildiğini söyledi.

Vali Çelik, proje ile Batman Çayı yatağında şehir içi geçiş de dahil olmak üzere 35 kilometrelik bir alanda ıslah düzenleme çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Çalışmanın tamamlanmasıyla 2 bin hektar alanın kentin tarımına kazandırılacağını vurgulayan Çelik, ıslah çalışmalarının ardından İl Özel İdaresi ve belediye tarafından düzenleme çalışmasının yapılacağını, projenin kente hem ekonomik değer katacağını hem de güzel bir görünüm elde edileceğini kaydetti.

Düzenlemeyle Batman Çayı'nın şehir içi geçişini sağlayan 5 kilometrelik alanda, Diyarbakır yolu üzerindeki köprüden havaalanına doğru olan istikamette turizm, kültür ve dinlence alanlarının da yapılacağını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Bu çalışma sayesinde Batman çok önemli bir kazanım elde edecek. 70 milyon liraya mal olacak projenin tamamlanmasıyla 5 kilometre uzunluğunda 100 metre genişliğinde çok güzel bir çay yatağı oluşacak. Çay yatağında sürekli suyun bulunduğu, insanların su kenarında güzelce vakit geçirebileceği bir yer olacak. Bugüne kadar proje için 15 milyon 600 bin lira harcama yapıldı."

DSİ İl Müdürü Ahmet Fırat Kuyucu da 35 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Batman Çayı Islah Projesi'nin, Malabadi Köprüsü'nden Ilısu Baraj Gölü alanına kadar uzandığını bildirdi.

Proje ile 2 bin hektar tarım arazisinin kente kazandırılmasının düşünüldüğünü anlatan Kuyucu, "Çalışmanın 2018 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Batman Çayı kenarında düzenleme çalışması da yapılacak. Şimdiye kadar projenin yüzde 25'i tamamlandı" dedi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bu Proje Batman'ı Daha da Güzelleştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement