Burak Can Karamanoğlu Cinayeti Davası"Nda Tutuku Sanık Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Burak Can Karamanoğlu Cinayeti Davası"Nda Tutuku Sanık Kalmadı

Berkin elvan'ın cenaze töreninin ardından Okmeydanı'nda çıkan olaylarda öldürülen Burak Can Karamanoğlu cinayeti ile ilgili görülen davada, son tutuklu sanık olan Oğuz Kartal da tahliye edildi.

12.05.2016 16:35

Berkin elvan'ın cenaze töreninin ardından Okmeydanı'nda çıkan olaylarda öldürülen Burak Can Karamanoğlu cinayeti ile ilgili görülen davada, son tutuklu sanık olan Oğuz Kartal da tahliye edildi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Oğuz Kartal ile tutuksuz sanıklar Volkan Gezer, Mustafa Samur ve Zafer Karadağ katıldı. Öldürülen Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu da duruşmada hazır bulundu.

"BURAK CAN'I FİRARİ SANIK VURDU. GÖRÜNTÜLERDE DE VAR"

Tutuklu sanık Oğuz Kartal'ın avukatı Ersoy Kostak, olaya ilişkin görüntü kayıtlarını mahkemeye sundu. Avukat Kostak, müvekkilinin olay anında ve sonrasında görüntülerde yer almadığını, Burak Can'ın vurulmasından 6 saniye sonra firari sanık Gökhan Koca'nın elinde silahla olay yerinden kaçtığının görüldüğünü söyledi. HTS kayıtlarında da Oğuz Kartal'ın olay yerinde olmadığını savunan avukat Ersoy Kostak, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Tutuklu sanık Oğuz Kartal da, görüntüleri cezaevinde izlediğini belirterek, firari sanık Gökhan Koca'nın Burak Can'ı vurduğunu ileri sürdü.

MAHKEME TAHLİYE KARARI VERDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak, tutuklu sanık Oğuz Kartal'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, olay anına ve sonrasına ilişkin mahkemeye harddisk içinde sunulan görüntüleri incelenip rapor hazırlanması için bilirkişiye gönderdi.

Duruşma Eylül ayına ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Berkin Elvan'ın cenazesinin kaldırıldığı 12 Mart tarihinde Okmeydanı'nda çıkan olaylarda, Burak Can Karamanoğlu silahla vurularak öldürülmüştü. Yapılan operasyonda, Oğuz Kartal, Volkan Gezer, Zafer Karadağ ve Mustafa Samur gözaltına alındı. Burak Can'ın vurulduğu silah da Mustafa Samur'da ele geçirildi. Araştırmada, ruhsatsız silahın Oğuz Kartal'a ait olduğu tespit edildi. Oğuz Kartal'ın olaydan sonra silahı Zafer Karadağ'a verdiği, Zafer Karadağ'ın da Mustafa Samur'a sattığı tespit edildi. Oğuz Kartal daha sonra silahı olay gecesi Gökhan Koca'ya verdiğini söyledi.

Soruşturma sonucunda 5 kişiye dava açıldı. Oğuz Kartal, Volkan Gezer ve Gökhan Koca hakkında "Terör örgütüne üye olmak", "Örgüt adına eylem yapmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet", "Ruhsatsız silah bulundurmak" ve "Kasten cinayet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Şüphelilerden Mustafa Samur "Ruhsatsız silah bulundurmak" ve "Kasten adam öldürmek" suçlarından müebbet hapis ve 6 aydan 3 yıla kadar, Zafer Karadağ ise "Ruhsatsız silah ticareti"nden 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burak Can Karamanoğlu Cinayeti Davası'Nda Tutuku Sanık Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement