Burdur'da Cumhurbaşkanlığı Sistemi Konferansı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Cumhurbaşkanlığı Sistemi Konferansı

Burdur'da cumhurbaşkanlığı sistemi konferansıBURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konferansında konuştu.

23.02.2017 18:34

Burdur'da cumhurbaşkanlığı sistemi konferansı

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konferansında konuştu.

Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu Burdur'da 'Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' konulu konferans verdi. MAKÜ'nün davetlisi olarak gelen Yavilioğlu'nun MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki konferansına Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

16 Nisan'da ortaya çıkacak sonucun ülkeye ve millete hayırlı olmasını temenni eden Yavilioğlu, "Bu seçim oldukça değerlidir, vesayet odaklarının dışarıda kalması, halkın hakemliğine başvurulması, tek hakem olarak halkın kabul edilmesi adına hükümet sistemi değişikliği yani anayasa değişikliği oldukça değerlidir, oldukça önemlidir. 15 yılık tek parti iktidarı olmasına rağmen 7 Haziran'da kriz yaşanabileceğini ve bu krizin de bizatihi sistemden kaynaklandığını gördük. Hükümet kurma krizlerinin yaşanmaması için mutlak surette sizin kendi iradenizle seçmiş olduğunuz, oy vererek belirlemiş olduğunuz bir hükümet oluşturma sistemine geçilmesinin daha doğru olacağı düşünüldüğü için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi önünüze getirilmiş oldu" diye konuştu. Yavilioğlu, terör örgütleriyle mücadele etmek için mutlak surette güçlü iktidarlara ihtiyaç olduğuna işaret etti.

Burdur\'da Cumhurbaşkanlığı Sistemi Konferansı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Cumhurbaşkanlığı Sistemi Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement