Burdur'da Milli Birlik Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Milli Birlik Yürüyüşü

Burdur'da Milli Birlik yürüyüşüBURDUR'da 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

16.07.2017 02:18

Burdur'da Milli Birlik yürüyüşü

BURDUR'da 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte 300 metrelik Türk bayrağı açıldı.

Burdur'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı. Köprübaşı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren Mehter Takımı eşliğindeki yürüyüşe Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Albay Aytaç Tokçalar, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan ile vatandaş katıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte 300 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı açıldı. Şehit Ömer Halisdemir'in kız kardeşi Elif Serin ve Şehit Polis Memuru Akif Altay'ın ailesine Vali Şerif Yılmaz tarafından Türk bayrağı ve şehitlerin fotoğrafları hediye edildi. Şehit Akif Altay'ın hayatının anlatıldığı video gösterimi sırasında ailesi gözyaşlarını tutamadı. Şehit Er Ümit Alyanak'ın annesi Vesile Alyanak da kendi yazdığı darbe şiirini okudu.

Valisi Şerif Yılmaz, 'Bir yıl önce bu saatlerde ülkemizin işgal edilmesi emrini alan, kendi ordumuz zannettiğimiz, kendi askerimiz zannettiğimiz ancak bu milletin bütün değerlerini çalmaya alışmış, nasıl soruları çalıp birilerine vermişse, nasıl milletin parasını değişik dini literatürleri kullanmak suretiyle alıp kiliseye göndermişse, o hırsızlığa alışan ve hırsızın gönderdiği, 'altın' dediği, bize uymayan yetişen o nesil 15 Temmuz günü bir yerden aldığı emirle, bu millete başkaldırdı, kurşun yağdırdı, bela okudu. Birilerine peşkeş çekmek için aramıza nifak soktuö dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması canlı olarak izlendi.

Burdur\'da Milli Birlik Yürüyüşü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Milli Birlik Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement