Bursa'nın Gönül Sultanları'nda Emir Sultan Anıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa'nın Gönül Sultanları'nda Emir Sultan Anıldı

Bursa\'nın Gönül Sultanları\'nda Emir Sultan Anıldı

'Bursa'nın Gönül Sultanları' adlı konferansın bu haftaki bölümünde, Bursa'nın en önemli manevi şahsiyetlerinden bir tanesi olan Emir Sultan anıldı.

09.01.2016 15:10  Güncelleme: 15:11

Seyyid Usül Merkezi'nde düzenlenen programa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu ve AK Parti 24. Dönem Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ile çok sayıda davetli katıldı. Büyük ilgi gören 'Bursa'nın Gönül Sultanları' adlı konferansta, konuşmacı olarak ise Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli yer aldı. Konuşmasına Bursa'nın ruhaniyetli bir şehir olduğunu ifade ederek başlayan Kemikli, "Bursa'nın ruhani yapısına katkı koyanlar ise evliyaları ve erenleridir. Bursa'nın velileri, kırklarıdır. Bursa'nın kırklarından bir tanesi de Emir Sultan'dır. Emir Sultan, Bursa'nın merkez şahsiyetlerindendir. Yıldırım Beyazıd döneminde Bursa'ya gelmiş ve Yıldırım Bayezid'in kızıyla evlenerek saraya damat olmuştur. Bursa'nın ilim, irfan, kültür ve bilim hayatına önemli katkılar koyan bir şahsiyettir. Buhara'dan gelmiştir ve Emir Buhari olarak anılmaktadır" dedi.

Emir Sultan'ın Bursa'ya kazandırdığı en önemli şeylerden bir tanesinin Ulucami olduğunu dile getiren Kemikli, "Emir Sultan, görmüş olduğu bir rüya sonucunda Ulucami'nin inşa edilecek yerini belirlemiştir. Süleyman Çelebi'nin Ulucami'ye imam olarak atanmasını sağlayan da Emir Sultan'dır. Bursa'nın merkez şahsiyeti Emir Sultan, kalbi ise Ulucami'dir. Bir rüyanın etkisiyle Bursa'ya gelmiştir. Osmanlı devlet yönetiminde de büyük tesirleri olmuştur. Yıldırım Beyezid'e saltanat kuşağı kuşandırmıştır. Dönemin büyük alimlerinden ders almıştır. Emir Sultan'ın kurmuş olduğu perspektif halen Bursa'nın üzerine rahmet olarak yağmaktadır" diye konuştu.

Program sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu ve AK Parti Bursa 24. Dönem Milletvekili Mustafa Öztürk, Prof. Dr. Bilal Kemikli'ye teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa'nın Gönül Sultanları'nda Emir Sultan Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement