Bursalı Kadın Girişimcilerden BRN'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Bursalı Kadın Girişimcilerden BRN'ye Ziyaret

Bursalı Kadın Girişimcilerden BRN\'ye Ziyaret

Bursalı girişimci iş kadınları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle BRN Yataklarının Genel Müdürü Berna İlter'i ziyaret ederek fabrikayı gezdi.

08.03.2014 10:24  Güncelleme: 10:26

Bursalı girişimci iş kadınları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle BRN Yataklarının Genel Müdürü Berna İlter'i ziyaret ederek fabrikayı gezdi.

Kayseri Serbest Bölge'de bulunan BRN Yataklarının Genel Müdürü Berna İlter'i ziyaret eden Bursalı girişimci iş kadınları, yatak fabrikasını gezme fırsatı buldu.

BRN Yatakları Genel Müdürü Berna İlter, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün Bursa'dan iş kadını misafirlerimiz var. Hem fabrikamızı ziyaret ettiler hem de ne tür iş birliği yapabiliriz, onları konuştuk. Ben de bu ziyaretten dolayı çok memnun kaldım. İş kadınları olarak farklı illerde aramızda hem diyalog hem de iş birliği artıyor. Bunun tekrarını zaman zaman biz de başka şehirlere yapıyoruz. Aslında bir gün tabii ki yeterli değil ama farkındalık açısından 8 Mart hem kadınlarımızın sorunları hem de toplumdaki yerleri ve bununla ilgili daha neler yapılabileceği ile ilgili konuşulduğu bir gün oluyor. Biz iş kadınları olarak 8 Mart'ta daha çok bir araya gelerek daha fazla girişimci kadın nasıl çıkar, bununla ilgili nasıl rol model olabiliriz, bunları konuşuyoruz. Girişimci iş kadınları ile iş birliklerini geliştiriyoruz" diye konuştu.

"Burada esas olan, biz bir şeyleri başardık" diyen İlter, "Bundan sonra gençlere nasıl örnek olabiliriz, üniversitede okuyan kızlarımıza nasıl örnek olabiliriz ya da imkanı olmayan ama iş fikri olan kadınlarımıza ne tür imkanlar sağlanabilir, bunları anlatmaya çalışıyoruz. Şu anda kadınlar tabii daha şanslı; hem Türkiye'deki kadın girişimci kurulları TOBB adı altında hem de dernekler vasıtasıyla geçmişe göre daha fazla avantajlılar. Yeter ki içinde girişimci ruhu ve cesaret olsun. Tabii bizim de burada rol modelliğimizi yürütmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Uluslararası belgelendirme alanında çalışan Bursalı girişimci iş kadını Tülin Tüzün ise, "Öncelikle dünyadaki bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak istiyorum. Biz Bursa'dan iş kadınları olarak geldik. BRN Yataklarında Berna Hanım'ın misafiri olarak bulunuyoruz. Hepimiz iş kadınıyız. Bugünlere gelirken asıl gayemiz ekonomimize güç vermek ve Türkiye'deki bütün firmalarımıza destek olmak. Berna Hanım da rol model bir kadın. Burada güzel üretimler yapıyor. Bizler de gerek Bursa'dan gerekse diğer illerden hep beraber toplanarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği toplantısı ile beraber birlikte iş birliğimizi nasıl geliştirebileceğimizi araştırıyoruz çünkü önce kadının kadını desteklemesi gerekiyor. Aslında iş hayatının cinsiyeti yok" diye konuştu.

Şeker Hanım Doğal Ürünler firmasının sahibi Dilek Şeker ise, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle bugün burada bulunmaktayız. Dünya Kadınlar Günü biz kadınlar için çok önemli. Böyle bir etkinlikte imalatçı kadınların özellikle çektiği sıkıntıları paylaşmak için buradayız. İnşallah bunların sonuçlarını da en kısa zamanda alırız" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursalı Kadın Girişimcilerden BRN'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement