Çağlayan: 'Alacakların Yapılandırılması Popülizm Değil' - Son Dakika
Güncel

Çağlayan: 'Alacakların Yapılandırılması Popülizm Değil'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Yapmış Oldukları Çalışmaları, SSK ve Bağkur Alacaklarının Yapılandırılmasının Popülist Olarak Görülmemesini İstedi.

27.05.2008 11:44

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yapmış oldukları çalışmaları, SSK ve Bağkur alacaklarının yapılandırılmasının popülist olarak görülmemesini istedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) hazırladığı ''Türkiye Sanayisine Sektörel Bakış'' raporunun tanıtımı dolayısıyla TÜSİAD ve Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından düzenlenen Sanayi Politikası: Sektörler, Gelişmeler ve Eğilimler toplantısında konuşan Çağlayan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın konuşmasındaki bazı eleştirilere yanıt verdi.

Çağlayan, kayıt dışılık konusunun son derece önemli olduğunu vurgulayarak, ''Tuzla tersaneleri son derece önemli. 10 yıl işçilik, 27 yıl aktif sanayicilik yaptım. Hiçbir işveren bile bile işçisi ölsün istemez. İnsan çalıştırmanın kanuni ve vicdani boyutları vardır. Orada her bir can kaybolduğunda kendi kurumumdan bir can gitmiş gibi hissediyorum'' deyi konuştu.

İşverenin temel görevinin işçisini en iyi, doğru şartlarda en yetkin iş güvenliği ile çalıştırmak olduğunu ifade eden Çağlayan, bu noktada 27 yıl uğraştığını, emniyet kemeri ve baret taktırmak için çalıştığını anlattı.

İşverene görev düştüğünü belirten Çağlayan, ''Burada asıl sendikalara görev düşüyor. Sendikalar kendi müşterisi olan çalışanlarının mutlak suretle bu konudaki eğitimlerini temel öncelik haline getirmek mecburiyetinde'' dedi.

Çağlayan, istihdam paketi ve Ar-Ge teşvik yasasını çıkardıklarını anlatarak, ''Teşekkür edin diye yapmadık ama teşekkür edilmesini bekliyoruz'' dedi.

Zafer Çağlayan, sosyal güvenlik sistemine değinirken de, ''Yapmış olduğumuz çalışmaları, SSK, Bağkur alacakları yapılandırılmasını samimi söylüyorum ne olur popülist olarak görmeyin. Hiçbir şekilde bir popülist düşünce olmamıştır. Çünkü bizim gündemimizde seçim diye bir konu yok'' diye konuştu.

Bakan Zafer Çağlayan yapacakları tüm çalışmalarda artık iş dünyasının, bürokrasinin hatta siyasetin ezberini bozması hatta reflekslerini değiştirmesi gereken bir dönemde bulunduklarını, Türkiye'nin bu noktada özellikle ve öncü işletme ve sektörlere ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çağlayan: 'Alacakların Yapılandırılması Popülizm Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement