Çanakkale'de Okullara Kar Tatili - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Okullara Kar Tatili

Çanakkale'de gece başlayan kar yağışı, sabaha karşı etkisini arttırdı.

18.01.2016 11:46

Çanakkale'de gece başlayan kar yağışı, sabaha karşı etkisini arttırdı. Valilik, kentteki ilk ve orta dereceli okulları 1 gün süreliğine tatil etti.

İki gün boyunca etkili olan lodos fırtınasının ardından, Çanakkale'de dün öğleden sonra poyraza dönen rüzgar, sıcaklıkları 12 derece birden düşürdü. Dün saat 22.00'de yağmur yerini önce karla karışık yağmura, ardından kar yağışına bıraktı. Kentte hava sıcaklığı eksi 2 dereceye kadar düştü. Kar yağışı özellikle bugün saat 10.00'dan itibaren kent merkezinin yüksek kesimleri ile Çan, Biga ve Yenice ilçeleri ile bağlı köylerinde hayatı olumsuz etkiledi. Birçok yer beyaza büründü.

BİR GÜNLÜĞÜNE OKULLAR TATİL

Meteoroloji yetkilileri tarafından kar yağışının bugün akşama kadar etkili olacağının bildirilmesi üzerine Çanakkale Valiliği, ilk ve orta dereceli okulların bir günlüğüne tatil edildiğini açıkladı. Sabah okullarına giden öğrenciler, tatil haberiyle tekrar evlerine döndü. Çocuklar eve dönmeden kar keyfi yaparak kartopu oynamayı ihmal etmedi.

YOLLARDA TUZLAMA ÇALIŞMASI

Henüz kapanan yolun bulunmadığı kentte buzlanan yollarda olası olumsuzluğa karşı karayolu ve belediye ekipleri tuzlama çalışması yapıyor. Trafik ekipleri ana arterlerde yolda kalan sürücüleri uyarırken; buzlanmaya karşı uyarıyor. Buzlanan karlı yollarda çok sayıda maddi hasarlı kaza da yaşandı. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Okullara Kar Tatili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement