Casanova Filmi - Son Dakika
Güncel

Casanova Filmi

Casanova Filmi

Casanova filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Casanova filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

06.07.2011 02:33

1700’lü yillarda Venedik...Bas karakterlerimiz çok çekici bir erkekle büyüleyici bir kadindir. Biri, yasadigi ask oyunlariyla çaglar boyu asiklara ilham kaynagi olmayi basarmis efsanevi maceraperest... Digeri ise kendisine hem katiksiz sadakati , hem de tutkuyu ayni anda sunabilecek benzersiz erkegi arayan ve o güne kadar bu konuda çok ama çok hayal kirikligina ugrayan döneminin/ zamaninin yetenekli yazarlari arasinda yer alan bir kadin... Giacomo Casanova ( Heath Ledger: Naomi Watts’in eski sevgilisi ve Ned Kelly filmindeki rol arkadasi), Francesca Bruni ‘yi ( Sienna Miller: Jude Law’in sevgilisi ve “Alfie”deki rol arkadasi) kesfettiginde, hayatinda ilk kez Casanova’nin kadinlarin karsi koyamadigi efsanevi cazibesini reddetme cesaretini gösteren bu kadina çilginca asik olur ve onun hayallerindeki romantik adam olmak için bütün yeteneklerini seferber eder. Casanova’nin bile fethedemedigi kaleler vardir…Öte yandan Katolik Kilisesi temsilcilerini tarihin en büyük günahkari Casanova’yi ele geçirmekle görevlendirmistir.Casanova , avcilarinin tuzagina eger düserse en dipsiz zindanlarda çürümeye terk edilecektir.

Oscar adayi yönetmen Lasse Hallström, “Casanova” filmiyle, yeri gelince bir ajan, bir sövalye, bir filozof veya en gözde asik olarak karsimiza çikan Rönesans dönemi kahramani Casanova’ya daha keskin, sofistike ve modern bir bakis açisi kazandiriyor.

Casanova’nin hayati ve asklari daha önce pek çok kez beyazperdeye uyarlandigi halde, ünlü kahramanimiz hiç bu denli çaresiz olmamisti: Kalbinin çalinmasi karsisinda saskin ve sevdigi kadin ugruna daha iyi , daha uysal bir erkek olma gayreti içinde bir Casanova ile karsi karsiyayiz. Yönetmen Hallström’un en iyi romantik-komedi filmlerinden biri olarak gösterilen “Casanova”da baski-sehvet, saklanma-kimlik, tutku-ask gibi çeliskilerin hayata yansimalarini görebilirsiniz.

filmin konusu tasarlanirken Casanova’ya çagdas bir kimlik kazandirmak ilk hedeflerdendi: 21. yüzyilin Casanova’si gençlik dolu, kolay erisilebilir ve duygusal olacakti. Belirlenen bu hedefe göre senaryo yazarlari, Casanova efsanesine yepyeni ,taze ve bambaska bir bakis açisi getirdiler.

Hallström’ün Casanova’si, o bilindik yüksek zekasi ve kaçamaklari haricinde, Katolik Kilisesi Sorusturma ve Cezalandirma Bürosu temsilcisi Rahip Pucci (Oscar ödüllü oyuncu Jeremy Irons) ve adamlarinin takibinden kaçmaya çalisirken, kendisinin de çaresizce aski kovaladigi kirilgan bir adam olarak karsimiza çikar. Gizlilikler, kaçislar, düellolar, oyunlar ve ask kapani/tuzagi arasinda geçen bu çagdas romantik komedinin öykü akisi sirasinda Casanova da fethetmenin cazibesi ile sevginin gücü arasindaki farki anlamaya baslar.

Yönetmen: Lasse Hallström

Senaryo: Kimberly Simi, Jeffrey Hatcher

Oyuncular: Natalie Dormer, Kristy DiBiccari, Charlie Cox, Lauren Cohan, Heath Ledger

Filmin Türü: Macera, Komedi, Romantik,

Orijinal Adı: Casanova

Yapımcı Firma: Touchstone Pictures

Yapım Yılı: 2005

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 108 dk.

Resmi Sitesi: http://casanova.movies.go.com/main.html

Dağıtıcı Firma: UIP

Vizyon Tarihi: 31.03.2006

Son Dakika Güncel Casanova Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement