Fatsa'da Siyanürlü Ayrıştırmayı Protesto Eden Çevrecilerin Çadırı Yakıldı - Son Dakika
Güncel

Fatsa'da Siyanürlü Ayrıştırmayı Protesto Eden Çevrecilerin Çadırı Yakıldı

Fatsa\'da Siyanürlü Ayrıştırmayı Protesto Eden Çevrecilerin Çadırı Yakıldı

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde, ormanlık alanda siyanürle altın ayrıştırılmasına karşı direnen çevrecilerin çadırları kimliği belirsiz kişilerce yakıldı.

17.09.2015 16:01  Güncelleme: 18:13

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde, yabancı ortaklı özel bir firma tarafından 100 dönümlük orman arazisinde siyanürle altın ayrıştırılması için çalışma başlatılmasını protesto eden vatandaşların kurdukları direniş çadırı, kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldı.

11 AYDIR NÖBET TUTUYORLARDI

Fatsa'ya bağlı Yukarı Bahçeler Mahallesi Engiz Mevkii'ndeki özel bir firma tarafından geçen yıl Ekim ayında 100 dönümlük orman arazisindeki ağaçlar kesilerek siyanürle altın ayrıştırılması için çalışma başlatıldı. Bölgede kurulan şantiyede çalışmalar devam ederken, siyanürle altın ayrıştırılmak istenmesine tepki gösteren vatandaşlar ve çevreciler tarafından da bölgede direniş çadırı kuruldu. Çevre köylerde yaşayan vatandaşlar, 11 aydır direniş çadırındaki siyanür karşıtı nöbet tutmaya eylemlerini sürdürüyor.

KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLER TARAFINDAN YAKILDI

Dün gece kimsenin olmadığı bir sırada kimliği belirsiz kişiler tarafnıdan çadır ateşe verildi. Gördükleri manzara karşısında şoke olanlar korkuya kapıldı.

"YEDEK ÇADIRIMIZ VAR"

Direniş çadırında bulunanlardan Cevat Atar, "Gece yarısı çadırlarda kimse yokken çadırımız yakıldı. Arkadaşlardan biri haber verince koşup geldik. Fındık zamanı kimse içeride kalmıyor, herkes fındık topluyor. Kimin yaktığını bilmiyoruz. Bir baskı söz konusu. Çadırımız kullanılmaz halde ama yedek bir çadırımız var. Mücadelemize devam edeceğiz. Bu saldırılar bizi daha da körükledi. Bizim doğamızdan başka bir şeyimiz yok. Buradaki halkın en büyük geçim kaynapı fındık. Doğa giderse fındık da gider" dedi. Soruşturma başlatıldı.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fatsa'da Siyanürlü Ayrıştırmayı Protesto Eden Çevrecilerin Çadırı Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ben gercek: yakanı Allah bildiği gibi yapsın 3 1 Yanıtla
  • fcgdvs: cok guzel olmus yapanin eline sağlik 0 3 Yanıtla

Advertisement