CHP'li Genç, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adaylığının İptalini İstedi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Genç, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adaylığının İptalini İstedi

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığının iptal edilmesi için YSK'ya başvurdu.

16.07.2014 11:48

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığının iptal edilmesi için YSK'ya başvurdu.

Genç, YSK'ya yaptığı başvuruda, cumhurbaşkanı adayı olan Erdoğan'ın Başbakanlık görevi ile AKP Genel Başkanlığına devam ettiğini belirterek, "Devletin bütün maddi ve manevi olanaklarını kullanmakta, salı günleri AKP Grup toplantısında saatlerce konuşmakta ve bu konuşmaları bütün televizyonlarda ve basında yer almaktadır. İktidar Partisi Genel Başkanlığından kaynaklanan bu avantajın adaya sağladığı imtiyaz ve propaganda üstünlüğünün seçimdeki dürüst ve eşit koşulları ortadan kaldırdığı kuşkusuzdur" dedi.

Başbakan'ın devletin araç, uçak ve binalarını, telefonlarını kullandığını kaydeden Genç, "Bu durum kendisine devlet tarafından bağış ve yardımda bulunulduğu ve böylece yasa hükmü ihlal edildiği açıktır" dedi.

Başbakan'ın parti genel başkanlığından çekilmemesinin Anayasadaki eşit-seçim ve dürüst-seçim ilkesini ihlal ettiğini iddia eden Genç, Erdoğan'ın adaylığının iptal edilmesi gerektiğini belirterek, "Yine bu aday devamlı olarak kamu tüzel kişisi olan devletten bağış ve yardım aldığından bu nedenle de adaylığının düşürülmesi zorunludur" talebinde bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Genç, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adaylığının İptalini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement