Çin'de 14. Cuhay Hava Gösterisi başladı - Son Dakika
Güncel

Çin'de 14. Cuhay Hava Gösterisi başladı

Çin\'de 14. Cuhay Hava Gösterisi başladı

Çin'de 14. Uluslararası Havacılık ve Hava-Uzay Fuarı (Airshow China), Guangdong eyaletinin Cuhay şehrinde başladı.

08.11.2022 20:23  Güncelleme: 20:28

Çin'de 14. Uluslararası Havacılık ve Hava-Uzay Fuarı (Airshow China), Guangdong eyaletinin Cuhay şehrinde başladı.

İki yılda bir düzenlenen Hava Gösterisi, Çin Halk Kurtuluş Ordusu (ÇHKO) Hava Kuvvetleri akrobasi ekibinin uçuşuyla açıldı.

Gösterinin ilk gününde yeni nesil avcı ve bombardıman uçakları, insansız hava araçları ve hipersonik füzeler görücüye çıktı.

ÇHKO Hava Kuvvetlerine ait delta kanatlı yeni nesil savaş jetleri J-20 ve J-10C, elektronik savaş uçağı J-16D, tanker uçağı Y-20 ve vinç helikopteri Z-20, uçuşlarda yer aldı.

Wing Loong insansız hava araçlarının (İHA) ikinci neslinin yanı sıra, insansız donanımlar, erken uyarı sistemi ve seyyar silahtan oluşan bir dron sistemi ilk kez tanıtıldı.

Hipersonik füzeler

Rusya'nın S-300 hava savunma sisteminin muadili olan HQ-9B yerden havaya füze sistemi de gösteride yer alırken, uzun mesafe stratejik bombardıman uçağı H-6K'nın Rus Kh-47 Kinzhal füzelerine benzeyen iki hipersonik füze taşıdığı görüldü.

Üzerinde "2PZD-21" ibaresi yazılı füzelerin, Çin'in yeni geliştirdiği hipersonik gemisavar "YJ-21" füzesi olduğu tahmin ediliyor.

"Uçak gemisi katili" olarak anılan 2 bin kilometre menzilli füzeler, ses hızını 12 kat aşarak füze savunma sistemlerini etkisiz kılıyor.

Ulusal basındaki haberlerde, füzelerin gösteride sergilenmesinin ABD'ye Çin'in Tayvan ile olası askeri gerilime müdahalede bulunması ihtimaline karşı bir mesaj olduğu yorumu yapıldı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ağustos başındaki Tayvan ziyaretinin yol açtığı gerilimde Washington, Pasifik'teki 7. Filosuna bağlı görev yapan Ronald Reagan uçak gemisini Ada çevresine yaklaştırmıştı.

Cuhay'daki Cinwan Havaalanı'nda düzenlenen Hava Gösterisi, hafta sonuna dek sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin'de 14. Cuhay Hava Gösterisi başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement