Cinayetin Azmettiricisine ve Şüphelisine Toplam 33 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Cinayetin Azmettiricisine ve Şüphelisine Toplam 33 Yıl Hapis

Cinayetin Azmettiricisine ve Şüphelisine Toplam 33 Yıl Hapis

Eskişehir'de babasını öldüren kişinin oğlunu 16 yaşındaki çocuğa öldürttüğü iddia edilen şüpheli ile olayı gerçekleştiren sanığa toplam 33 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

21.01.2014 14:15

Eskişehir'de babasını öldüren kişinin oğlunu, olay tarihinde 16 yaşında olan kişiye öldürttüğü iddia edilen şüpheli ile olayı gerçekleştiren sanığa toplam 33 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar M.C.Ş. (18) ve Alper A. (22) ile maktul Barış Yıldız'ın (22) ailesi ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanık Alper A, olayla ilgisinin olmadığını öne sürerek, "Ben böyle bir şey yapmadım. Babamın ölümüyle ilgili 2 kişi daha ceza almışlardı. Bu kişiler 2009 yılından beri dışarıda geziyor ve ben asla kin gütmedim" dedi.

Diğer sanık M.C.Ş. ise pişman olduğunu dile getirerek, "Her şey bir anda oldu. Maktul Barış Yıldız beni dövmeseydi bunlar olmayacaktı" diye konuştu.

Alper A'nın avukatı Füsun Tünçok da geçen duruşmada savcı tarafından verilen mütalaaya katılmadıklarını belirterek, mahkemeye yazılı dilekçe sundu.

İfadelerin alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Alper A. ile M.C.Ş'yi 16 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Gökmeydan Mahallesi'nde 17 Aralık 2012'de meydana gelen olayda, M.C.Ş. tarafından tabancayla vurulan Barış Yıldız, hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili soruşturmasını derinleştiren polis, şüpheli M.C.Ş ile, olayda hayatını kaybeden Barış Yıldız'ın babası Ufuk Yıldız tarafından 4 yıl önce öldürülen Adnan A'nın oğlu Alper A'yı (22) "şüpheliyi azmettirdiği" iddiasıyla gözaltına almıştı. İki zanlı, mahkemece tutuklanmıştı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cinayetin Azmettiricisine ve Şüphelisine Toplam 33 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement