"Coğrafya, Kültürler ve İnsanlar - Son Dakika
Güncel

"Coğrafya, Kültürler ve İnsanlar

FMV Işık Okulları, ülkemizde daha iyi bir coğrafya eğitimine çözüm arıyor.

27.03.2013 15:37

FMV Ayazağa Işık Lisesi'nin 27-28 Nisan 2013 tarihlerinde "Coğrafya, Kültürler ve İnsanlar" başlığıyla bu yıl ikincisini düzenleyeceği Spectrum of Education II Eğitim Sempozyumu'nda, Avrupalı akademisyenler ve Türk uzmanlarla çok önemli bir coğrafi konuma sahip olan ülkemizde, daha iyi coğrafya eğitimi verilmesi ve coğrafya biliminin öğrencilere sevdirilmesi konularını tartışacak.

Bu yıl Türk Kültür Vakfı ve Türk Coğrafya Kurumu ile ortaklaşa düzenlenecek Spectrum of Education II Eğitim Sempozyumu, Feyziye Mektepleri Vakfı Özel Ayazağa Işık Lisesi'nde gerçekleşecek. Konu başlığı "Coğrafya, Kültürler ve İnsanlar" olarak belirlenen sempozyum; Oxford Brookes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Martin Haigh, Londra Üniversitesi'nden Prof. David Lambert ve Doç. Dr. Eyüp Artvinli, Moskova Üniversitesi'nden Prof. Vladimir Tikhonov ve Leibniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Christiane Meyer'i ağırlayacak. Türkiye'den; İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Açık Radyo Kurucusu Ömer Madra, National Geographic Dergisi Editörü Oya Ayman, Doğa Bilimci ve program yapımcı Serdar Kılıç, sporcu Alper Dalkılıç, İz TV Genel Müdürü Vedat Atasoy, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, CNN Türk program yapımcıları Güven İslamoğlu ve Fatih Türkmenoğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı sempozyum, iki gün sürecek.

Coğrafya eğitiminin gelişimine katkı sağlamayı, dünyada uygulanan coğrafya öğretim programlarını paylaşmayı, coğrafya biliminin önemini kamuoyunda duyurmayı ve insanlardaki "keşfetme duygusunu" uyandırmayı amaçlayan sempozyum, ülkemizin çok önemli bir coğrafi konuma sahip olduğunu vurgulayarak güncel sorunlara da dikkat çekecek. Oturumlarda "Dünyanın dengesini kim bozdu?" sorusuna yanıt aranacak.

Türkiye'nin farklı illerinden çok sayıda coğrafya öğretmenini de bir araya getirecek olan sempozyum, coğrafya bilincinin ortaokul sıralarında kazandırılmasına ve öğrencilerin coğrafya bilimine ilgi duymalarını sağlayacak yöntemler geliştirilmesine de yardımcı olmayı hedefliyor.

FMV Ayazağa ışık Lisesi'nin, 27-28 Nisan tarihlerinde Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleştireceği sempozyumla, tüm eğitmenleri eğitime destek vermeye ve daha "iyi" nesiller yetiştirmeye çağırıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Coğrafya, Kültürler ve İnsanlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement