Dha Yurt;kamu Başdenetçisi Malkoç'tan Fetö Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt;kamu Başdenetçisi Malkoç'tan Fetö Değerlendirmesi

KAMU Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bursa Barosu'nu ziyaret etti.

12.07.2017 17:53

KAMU Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bursa Barosu'nu ziyaret etti. Burada FETÖ davalarıyla ilgili konuşan Malkoç, "Bunların temel özelliği herkesin bildiği gibi gizli olmaları, kendilerini saklamaları, yaptıkları eylemleri ve işlemleri başkalarının üzerine atmalarıydı. Şimdi aynı tutum ve davranışı devam ettiriyorlar." dedi.

Bursa Baro Başkanı Avukat Gürkan Altun'u Bursa Adliyesindeki makamında ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "FETÖ davalarında sanıklar sulandırdığına dair iddialar var" sorusuna cevap veren Malkoç, "Neticede  deliller ortada iddianameler hazırlanmış ve yargılama süreci devam ediyor. Bunların temel özelliği herkesin bildiği gibi gizli olmaları, kendilerini saklamaları, yaptıkları eylemleri ve işlemleri başkalarının üzerine atmalarıydı. Şimdi aynı tutum ve davranışı devam ettiriyorlar. Ben iddianameleri okudum, iddianameler delil noktasında çok güçlü iddianameler. Sanık durumunda olanlar, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyorlar, sanıklar zaman zaman inkar da edebilir ve hatta yalan da söylerler, bunlar hep mahkemelerde karşılaşılan şeyler. Ama bildiğimiz bir şey var deliller sağlam ve hakimlerin de bunlara hak ettikleri cezaları yasalar ve adalet çerçevesinde vereceği kanaatindeyim. Olaya Türk adaleti ve Türkiye'de iyi yetişmiş hakim ve savcılar, adalet mensupları var, endişe etmeye gerek yok. Sanıkların o tutum ve davranışlarından etkilenmeye gerek yok, neticede sanıktırlar ve yargılama devam ediyor. En önemli şey Türkiye'de anayasal düzenin işlemesi, hukuki sürecin işlemesidir. Yani demokratik süreç, anayasal süreç işliyorsa vatandaşımız rahat olsun. Sanıklar yalan söyledi, mahkemede güldüler veyahut da olayı inkar etmeye kalktılar, bunların çok fazla bir önemi yok. Hakimler dosyadaki delillere bakar, kanuna bakar, müsterih olun" dedi.

"KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU HALKIN AVUKATLIĞINI YAPIYOR"

Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü de ziyaret eden Malkoç, "Kamu Denetçiliği Kurumu halkın avukatlığını yapan bir kurum ama millet bunu çok fazla bilmiyor" dedi.

Heykel'de bulunan tarihi valilik binasında Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun halkın avukatlığını yaptığını ancak vatandaşların bunu çok fazla bilmediğini aktardı. Bursa'ya Kamu Denetçiliği Kurumunu anlatmak için geldiğini belirten Malkoç, "Bursa'da Kamu Denetçiliği Kurumunu anlatmak için bir toplantı planladık. Bu toplantıya muhtarlar ve sivil toplum örgütlerini davet ettik. Kamu Denetçiliği Kurumu 2010 yılında anayasada yer almış, halkın avukatlığını yapan, aynı zamanda da idareye yol gösteren bir kurum. Ancak halk tarafından fazla tanınıp bilinmiyor. Bizde bu eksikliği izale etmek için halkla buluşmalar yapıyoruz. Kamu Denetçiliği Kurumu aynı zamanda şikayet yoluyla idarenin bütün çalışmalarını denetleyen bir kurum" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Malkoç'un valilikteki konuşması

Edip TEKİN - Halil ÖZÇOBAN/ BURSA, -

Boyut: 373 MB

Süre: 3,27

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt;kamu Başdenetçisi Malkoç'tan Fetö Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement