Dışişleri'nden Rusya'ya Yalanlama: Ortak Çalışma Gündeme Gelmedi - Son Dakika
Güncel

Dışişleri'nden Rusya'ya Yalanlama: Ortak Çalışma Gündeme Gelmedi

Dışişleri Bakanlığı, "Dün Rus Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı ancak, ortak çalışma grubu gündeme gelmedi" dedi.

07.10.2015 11:04  Güncelleme: 11:40

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Rusya'ya ortak çalışma grubu kurulmasını önerdiğine dair Moskova'dan gelen açıklamaları yalanladı. Rusya Federasyonu makamlarıyla Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nca yapılan görüşmeler ve askeri makamlar arasındaki görüşmeler bağlamında herhangi bir çalışma grubu tesisinin gündeme gelmediği bildirildi.

"DOĞACAK SORUNLARDAN RUSYA SORUMLU"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya ile Türk Hava Sahası ihlallerinin önlenmesi konusunda yapılan görüşmelere ilişkin açıklama yaptı. Bilgiç, Rusya Federasyonu'nun 3 ve 4 Ekim 2015 tarihlerinde Türk hava sahasına yönelik ihlallerinin, Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçiliği nezdinde kuvvetle protesto edildiği, ihlallerin tekrar etmemesi istendiği, bunların tekrarı durumunda doğacak sonuçlardan Rusya Federasyonu'nun sorumlu olacağının aktarıldığını bildirdi.

"RUSYA İLE ANKARA'DA GÖRÜŞEBİLİRİZ"

Bu hususlar dün (6 Ekim) Dışişleri Bakanlığı'na davet edilen Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi'ne, 5 Ekim'de Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan güvenlik toplantısının ardından yayımlanan bildirinin ışığında tekrarlandığını kaydeden Bilgiç, ayrıca Türk askeri makamlarının ihlallerin nedenlerine dair izahatlarını ve benzer olayların tekrarını önlemek için ne gibi tedbirler aldıklarına ilişkin verecekleri bilgileri dinlemek üzere Rusya Federasyonu askeri makamlarıyla Ankara'da görüşebileceklerinin dile getirildiğini ifade etti.

"ÇALIŞMA GRUBU GÜNDEME GELMEDİ"

Aynı vesileyle, Rusya Federasyonu Büyükelçisi'ne, esas olanın Türk hava sahasına yönelik ihlallerin tekrar etmemesi olduğunun önemle vurgulandığını kaydeden Bilgiç, Rusya Federasyonu makamlarıyla Ankara'da bakanlıkça yapılan görüşmeler ve askeri makamlar arasındaki görüşmeler bağlamında herhangi bir çalışma grubu tesisinin gündeme gelmediğini vurguladı.

Dışişleri\'nden Rusya\'ya Yalanlama: Ortak Çalışma Gündeme Gelmedi

Son Dakika Güncel Dışişleri'nden Rusya'ya Yalanlama: Ortak Çalışma Gündeme Gelmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Zaza: Rusya cok tehlikeli , dıkat türkıye 12 2 Yanıtla
  • Kabzımal ayten: Ohh savaş çıkacak ne güzel nüfus bayaa artmıştı hadi bakalım buyrun biran önce başlasın 2 6 Yanıtla
  • Mersinli: medyada amerikan vatandaşları masum kürtleri vahşice öldürdüğümüzü söyleyip binlerce küfür yağdırıyorlar, bizimkiler ne yapıyor amerikan helikopteleri ve uçaklarını diyarbakıra konuçlandırıyorlar olaydaki tezatlığa bakın 6 1 Yanıtla
  • KOOO: sefir-i kebir GEL LAN BURAYA 0 0 Yanıtla

Advertisement