Diyale'de 501 Göçmen Aile 2 Yıldan Sonra Evlerine Geri Döndü - Son Dakika
Güncel

Diyale'de 501 Göçmen Aile 2 Yıldan Sonra Evlerine Geri Döndü

Diyale\'de 501 Göçmen Aile 2 Yıldan Sonra Evlerine Geri Döndü

Diyale'de 501 göçmen aile 2 yıldan sonra evlerine geri döndüAhmet Haşim Muhtaroğlu, Tuzhurmatu, 22 Mayıs (DHA) - Irak'ın Diyale iline bağlı Uzaym Nahiyesi sakinlerinden 501 aile daha, IŞİD'den kurtarılan evlerine geri döndü.

22.05.2016 18:39

Diyale'de 501 göçmen aile 2 yıldan sonra evlerine geri döndü

Ahmet Haşim Muhtaroğlu, Tuzhurmatu, 22 Mayıs (DHA) - Irak'ın Diyale iline bağlı Uzaym Nahiyesi sakinlerinden 501 aile daha, IŞİD'den kurtarılan evlerine geri döndü.

IŞİD'den kurtarılan bölgelere göçmenlerin geri dönüşleri sürüyor. 2 yılı aşkın bir süredir evlerinden uzak bir şekilde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren göçmenler bugün evlerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Göçmen aileler, uzun bir süreden sonra evlerine geri dönüyor olmalarının sevindirici olduğunu belirterek saldırılar ve askeri operasyonlar sonucu tahrip edilen altyapının düzeltilmesini istediler.

Vatandaşlar sağlık, elektrik, su ve diğer tüm alanlarda hizmetlere ihtiyaçlarının olduğunu söylediler. Dicle Operasyonlar Komutan Yardımcısı General Abid Cabir düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunarak, bölgenin güvenlik anlamında iyi bir durumda olduğunu belirterek, bölge halkının kendi bölgelerini korumalarını sağlayacak planlarının bulunduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyale'de 501 Göçmen Aile 2 Yıldan Sonra Evlerine Geri Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement