Dsp'li Ağırbaş, Kadınları Siyasete Davet Etti - Son Dakika
Güncel

Dsp'li Ağırbaş, Kadınları Siyasete Davet Etti

Dsp İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş, Kadınları 12 Haziran'da Gerçekleşecek Milletvekili Genel Seçimlerinde Aday Olmaya Davet Etti.

07.03.2011 18:00

DSP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş, kadınları 12 Haziran'da gerçekleşecek milletvekili genel seçimlerinde aday olmaya davet etti DSP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş, kadınları 12 Haziran'da gerçekleşecek milletvekili genel seçimlerinde aday olmaya davet etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Siyasi Partiler Kanunu ve seçim kanunlarında değişiklik yapılmasını isteyerek, şöyle dedi:

"CEDAW'ın 4. maddesi gereğince geçici önlem olarak yüzde 50 kadın kontenjanına parti tüzüklerinde yer verilmelidir. Pozitif ayrımcılık uygulanarak, kadınlar siyasete özendirilmeli ve kazandırılmalıdır. Demokrasi ve katılım için kadınlar yok farz edilmemeli, parti içi demokrasi işletilmelidir. Eşit hak ve eşit katılım olmalıdır. Kadın politik liderlerin gelişmesi için eğitim ve bilinçlendirme politikaları oluşturulmalıdır.

Kadınların iş ve siyaset hayatına katılımı için yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler alınmasını talep eden Ağırbaş, şöyle dedi:

"Kadının ev ve iş hayatını dengeleyici mekanizma oluşturulmalı, daha fazla kreşler ve bakımevleri açılmalıdır. Kadınların eşit işe eşit ücret hakkını garanti altına alacak yasalar yürürlüğe konulmadır. Kadınlara yönelik çalışmalar yapan sivil toplum örgütleri desteklenmelidir."

-KADINLARI SİYASETE ÇAĞIRDI-

Kadınlara milletvekili seçimlerinde aday olmaları için çağrıda bulunan Ağırbaş, şöyle dedi:

"Ülkemizdeki cinsiyet ayrımcılığının kökleşmesine son vermek isteyen kadınları 12 Haziran'da gerçekleşecek milletvekili genel seçimlerinde aday olmaya davet ediyorum." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Dsp'li Ağırbaş, Kadınları Siyasete Davet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement