E-Devlet Kapısı Garanti İnternet Şubesinde Açılıyor - Son Dakika
Güncel

E-Devlet Kapısı Garanti İnternet Şubesinde Açılıyor

Garanti Bankası, İnternet şubesi üzerinden e-Devlet Kapısı hizmetlerine kolayca ulaşılmasını sağlayan yeni bir hizmeti müşterilerinin kullanımına sundu.

20.08.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Garanti Bankası, İnternet şubesi üzerinden e-Devlet Kapısı hizmetlerine kolayca ulaşılmasını sağlayan yeni bir hizmeti müşterilerinin kullanımına sundu.

Banka açıklamasına göre Garanti Bankası İnternet ve cep şubesi kullanıcıları, 20 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Garanti İnternet şubesi üzerinden direkt olarak e-Devlet Kapısı'na girebilecek.

Kullanıcılar isterlerse "www.turkiye.gov.tr" üzerinden de "İnternet Bankacılığı" butonu yardımıyla Garanti İnternet şubesi parolaları ile işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Garanti Bankası- Türksat işbirliği ile geliştirilen bu yeni hizmet sayesinde, İnternet şubesi kullanıcıları, e-Devlet Kapısı işlemlerini istedikleri zaman, hızlı ve kolay bir şekilde, üstelik herhangi bir masrafa katlanmadan gerçekleştirebilecek.

Böylelikle kredi alırken ihtiyaç duyulan SGK hizmet dökümü alma, dava dosyası takibi, aile hekimi, araç, askerlik durum belgesi sorgulama, yurt dışından getirilen elektronik cihazları kaydetme ve çeşitli devlet kurumlarının ödemeleri gibi tüm kamu hizmetlerinin tek çatı altında toplandığı "turkiye.gov.tr"ye e-Devlet Kapısı şifresine ihtiyaç duyulmadan girilebilecek.

T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın koordinasyonunda Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ tarafından işletilen e-Devlet hizmetlerine ulaşmak isteyen kullanıcıların sadece Garanti İnternet Şubesi'ne erişebilmeleri yeterli olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, şunları kaydetti:

"Dijital tarafta hizmet verdiğimiz 3,6 milyondan fazla aktif müşterimiz, bugünden itibaren gerek İnternet şubesi içinden gerekse e-Devlet Kapısı turkiye.gov.tr'den tüm e-devlet işlemlerine ayrı bir şifre veya parolaya ihtiyaç olmadan erişecekler. Özellikle vatandaşlık hizmetlerinin dijitalleşmesi ile ilgili çok önemsediğimiz, turkiye.gov.tr ile yaptığımız bu iş birliğinin son kullanıcıya büyük fayda yaratacağını düşünüyorum. Devletten alınabilen birçok belge ve bilgiye ulaşılmasında böyle bir kolaylık yaratılmasından çok mutluyuz. Önümüzdeki dönemde bu tür iş birlikleriyle hayatı kolaylaştıran servisler sunmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel E-Devlet Kapısı Garanti İnternet Şubesinde Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement