Esenyurt'taki Cami Yangını - Son Dakika
Güncel

Esenyurt'taki Cami Yangını

Esenyurt Kaymakamı İnci ve Belediye Başkanı Kadıoğlu, cuma namazını yanan camide kıldı.

13.06.2014 18:03

Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ile Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, cuma namazını, 4 gün önce yangın çıkan ilçedeki Allahuekber Ehlibeyt Camisi'nde kıldı.

İncirtepe Mahallesi'ndeki camide cuma namazı kılan Kadıoğlu ve İnci, namazın ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Camilerin "Allah'ın evi" olduğunu ifade eden Kadıoğlu, "Bana göre burada bir kundaklama girişimi yapıldı. Bu Allah'ın evine yapılmış bir saldırıdır. Birileri akılları sıra bir şey yapmaya çalışıyor. 'Türkiye'nin huzurunu nasıl bozarız, insanları nasıl huzursuz ederiz, nasıl birbirine düşman ederiz' çabası içinde olanlar var. Kimi bayrağa tırmanıyor, kimisi birilerini kaçırıyor, kimisi yol kesiyor. Müslümanlar bu olaylar karşısında eskisi gibi değil, akılları başlarına geldi. Bu işlere prim vermiyor. Müslümanlar bu tür olaylarda birbirine düşmez. Beraber namaz kıldık, yaralarımızı beraber saracağız" diye konuştu.

Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci de, emniyet güçlerinin olayı aydınlatmak için yoğun çaba içinde olduğu söyledi.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını vurgulayan İnci, "Belediyemiz caminin tamiriyle alakalı her türlü şeyi yapıyor. Biz de her türlü önlemi aldık. Hepimiz beraberiz. İnşallah bu tür olaylar bir daha yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

Caminın imam hatibi Yakup Yaşlak da okuduğu hutbede cemaate birlik ve beraberlik tavsiyesinde bulundu.

Yanan camiye daha önce Alevi dedeleri de geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esenyurt'taki Cami Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement